Real Madrid

Salgado Búcsúja Lorenzo Sainz-tól

Gyászol a Real Madrid. 76 éves korában elhunyt Lorenzo Sanz, korábbi elnökünk, aki 1995 és 2000 között volt klubunk elnöke. Ő volt, aki vissza emelte a focicsapatunkat Európa tetejére, öt éves regnálása alatt kétszer nyertek a Bajnokok Ligájában.

Az helyett, hogy én ilyen távolról fogalmaznám meg azt, hogy ki volt, milyen ember volt Lorenzo Sanz, inkább idézem vejének, Michel Salgado – nak az emlékére írt búcsú sorait:

„Nem tudom, hogyan kezdjem, mert nagyon nehéz. Az első találkozásunk az a nap volt, amikor bemutattak a Real Madrid-nál. Térdfájdalmakra panaszkodtál, mégis, a bemutató alatt azt mondtad nekem :” Mi itt mindig nevetünk. „

„Azt hiszem, ez a játékos sokáig velünk marad.” – mondtad rólam, és valóban így lett. Sokáig maradtam, és örökre a család része lettem. Attól a pillanattól, hogy a szüleim elhunytak, Te és María Luz lettek második szüleim a számomra, és ezt mindíg értékelni fogom. Sikerült elérnünk a célokat, mert ez olyan család, ahol alázatos munkával és támogatással veszik körül egymást, hogy az álmok valóra váljanak. Akár ha régen az iskolából úgy jött haza valaki, akár ha valaki kérni jött, akárhonnan, sose kérdezték miért. Megvédeni egymást és kifogások nélkül elfogadni egymás hibáit.

Hihetetlen asszonyt hagytál itt, aki öt csodálatos gyermekkel ajándékozott meg, és tizenhét unokát, akik mind imádnak. Egyetlen Madridista se fogja elfelejteni, ki voltál. Azért mondom, mert tudom. Tudom, mit jelentett neked a Real Madrid. Hét éves kisfiúként vizet árultál a nagymamáddal a Bernabeu-ban. És az elnöke lettél, aki kétszer is megnyerted a Bajnokokat, beírva a neved a klub történelmébe.

Lorenzo, nagyon büszke vagyok, hogy a családod tagja és a játékosod lehettem, noha időben ez fordítva történt.

Pihenj békében, a klub fényes arany kitűzőjével a kabátodon, azzal a büszkeséggel, hogy mennyit tettél. A Salgado – Sanz család lánya, Malula, az unokák: Malu, Miguel és Alán, valamint én, fogadott fiad sose fogjuk elfelejteni, mit jelentettél a számunkra.

Nagyon köszönöm mindenkinek a szeretetről szóló üzeneteit, részvétét. „

Forrás és kiemelt kép: Marca