Barcelona

Barcelona: a kapitányok hajlandóak áldozni a klubért

Josep Maria Bartomeu szeretné csökkenteni az FC Barcelona koronavírus miatti veszteségét. A klubnál minden tevékenységet beszüntettek (beleértve gazdasági és sportot is). Az első csapat keretének a fizetése 552 millió euró (ami a teljes klub költségvetésének 53%-a), a játékosok megértik a helyzet komolyságát és, hogy alkalmazkodniuk kell ehhez.

Pénteken Bartomeu tartott egy online találkozott a csapat 4 kapitányával (Leo Messi, Sergio Busquets, Sergi Roberto és Gerard Piqué) és a játékosok jól fogadták a fizetés csökkentés ötletét az elkövetkező hetekre, hónapokra amíg nem térhet vissza a labdarúgás. Az elnök tájékoztatta őket, hogy a jelenlegi elapadt bevételek azt jelentik, hogy nem fogják elérni az előre kitűzött 1047 millió eurót, valószínűleg az 1000 milliót se fogják.

A klub folyamatosan kapcsolatba marad a játékosokkal és rendszeresen tájékoztatni fogja őket a helyzetről. Próbálnak amennyire csak lehet egységesek maradni.

A fizetés csökkentések nem csak a labdarúgásnál, hanem az összes szakosztálynál elkerülhetetlenek lesznek, ha nem térhet vissza a sport hamarosan.

Nem csak a Barcelona van gondban, az egész labdarúgó világ megpróbál összefogni, hogy csökkentsék a koronavírus hatását. Folyamatosan telefon kapcsolatban állnak a klubok a bajnokságokkal, a FIFA-val és az UEFA-val is.

forrás