La LigaReal Madrid

Lorenzo Sanz állapota súlyos

Frissítés 2020.03.21: Sajnos Lorenzo Sanz feladta a koronavírussal vívott harcát, nyugodjon békében.

Lorenzo Sanz, a Real Madrid volt elnöke immár 10 napja megbetegedett a koronavírus járványban. Mivel „nem akarta leterhelni” az amúgy is teli madridi kórházat, csak tegnap szállították az intenzív osztályra.

Először otthon szedte a lázcsillapítókat, de tegnapelőtt összeomlott. Ekkor hívta ki a családja a mentőket, akik azonnal az intenzív osztályra szállították. Sajnos lehet, hogy későn. Lorenzo Sanz 76 éves, vagyis kiemelten veszélyes számára a betegség.

Sanz 1995 és 2000 között volt a Real Madrid elnöke. Regnálása alatt kétszer nyertek a Bajnokok Ligájában, 1996-ban Amszterdamban a Juventus ellen a hetediket, majd 2000-ben pedig a Valencia ellen a nyolcadikat hozták haza. 2000-ben elvesztette a választást Pérez ellen, de a jelenlegi elnökkel baráti viszonyban állnak.

Fia, Fernando Sanz elmondta a Marca rádióban, hogy 8 napon keresztül nem engedte, hogy kórházba vigyék, paracetamol alapú lázcsillapítót szedett, míg össze nem esett.

Ma pedig Fernando még rosszabb hírrel jelentkezett:

„Most beszéltünk az orvossal, nagyon nem jó hírt közölt velünk. A légzési elégtelenség mellé veseelégtelenség lépett fel, súlyos fertőzést kapott. A következő 24 óra kritikus, de életkora miatt különösen nehéz lesz. Na meg az is, hogy nem lehetünk vele.”

Lorenzo Sanz hajlott korát leszámítva is kiemelten veszélyeztetett a koronavírus járványban, mivel cukorbeteg és egyéb légzőszervi betegségben is szenved. Most pedig a fertőzés következtében nagyon rossz a véroxigén eredménye. Amennyire a családja bizakodó volt tegnap még, ma reggelre annyira váltak aggódóvá.

A Real Madrid és személyesen Florentino Pérez is kinyílvánította jókívánságait Sanz felé. „Sok erőt és bátorságot kíván a Real Madrid nagy családja!” – szólt az üzenet.

Másik fia, Lorenzo Sanz Durán megköszönte és egyúttal háláját fejezte ki az apját ápoló kórháznak, a Jiménez Díaz kórház egész egészségügyi személyzetének az erőfeszítéseiért.

Jelenleg Spanyolországban erősödik a koronavírus járvány által megbetegedettek száma, az országban kijárási tilalom van érvényben és szükségállapotot hirdettek ki.

Forrás a Marca cikkei, kiemelt kép: Son Dakika