Átigazolási HírekLa LigaManchester UnitedReal Madrid

Mino Raiola: ” Egy végleges szerződéssel akarok valakit Madridba vinni a nyáron”

Mino Raiola Erling Haaland és Paul Pogba ügynöke (és még sok sztárjátékosé). És nagyon jó a kapcsolata a Real Madrid-al. Feltett szándéka, hogy a nyáron egy igazi sztárt szállítson le a fehéreknek.

Paul Pogba mindig is Zinadine Zidane kedvence volt. De a klub sosem érezte úgy, hogy reális esély lehet az aláírására. Igaz, több ízben is tárgyaltak Raiola-val és a Manchester United-el, de sose voltak ezek a tárgyalások feszültség mentesek. Most viszont a játékosügynök és José Ángel Sánchez között egy valódi jó párbeszéd indult meg.

Mino Raiola jelenleg az egyik legnagyobb ügynök, tele sportcsillagokkal az ügyfélköre. Mivel Pogba most kizárólag arra koncentrál, hogy a szezon vége sikeres legyen a Manchester United-nél. Célja, hogy vissza térjen a csapatba, és Bajnokok Ligáját érő helyen végezzenek.

Viszont szerződése 2021 június 30-án jár le, és bizony nem biztos, hogy ezután is Angliában maradna. „Nem lehet biztosan kijelenteni, hogy mi fog történni. A klub és a csapat számára fontos, viszont Soljksjaer mellőzi. A Real Madrid érdeklődése pedig komoly. Nem tudjuk, mi fog történni, de meg fogjuk látni.” – nyilatkozta titokzatosan a francia ügynök.

Raiola Erling Haaland ügynöke is, aki szó szerint berobbant ebben a szezonban. A Borussia Dortmund új és legfényesebb csillaga jelenleg. Éppen ezért nem is szeretnék elengedni. „Erre senki nem számított, hogy Salzburg után most Németországban is így teljesít majd. Nagyon gyorsan alkalmazkodott és a Bajnokok Ligájában is megtalálta magát. De még sokat kell fejlődnie. Dortmundban pedig erre kap időt ehhez. Nem hiszem, hogy elhagyja Dortmundot ezen a nyáron. „-hűtötte le a reményeket Raiola Erling Haaland kapcsán.

Viszont elismerte, hogy kiváló a kapcsolata José Ángel-el: „Kapcsolatban vagyunk, nagyon szeretek vele beszélgetni, FIFA -zni is szoktunk, megbeszéljük azokat a dolgokat, amik mind a kettőnket érdekelnek.” – mesélte, majd elmondta, hogy Areola kölcsön ügylete után az az álma, hogy egy végleges szerződést is kössön a klubbal.

„A Real Madrid egy nagy, történelmi klub. Büszkeség lenne nekem is, a játékosaimnak is, ha sikerülne egy szerződést kötni.”

Mindeközben Pogba véleménye semmit sem változott. Kijelentette, hogy nem szeretne a United – nél maradni, és az álma továbbra is a Real Madrid. Tavalyi, véletlen találkozása Dubaiban Zidane-al pedig táptalaja a pletykáknak. De hiába közös ez a kívánság, ha a királyiak sose tették meg az utolsó lépést. Vissza tartja őket az, hogy nem sikerült senkit értékesíteniük. Pogba fizetése nem kevés, és amíg Gareth Bale menázsiát is állniuk kell, James Rodríguez-ért se kapott a klub megfelelő ajánlatot, addig Pogba és Zidane várni kényszerül.

Aztán szakmai szempontból Valverde érkezése is, Odegaard esetleges visszatérése is megkérdőjelezi Pogba szükségességét. Ebben a szezonban mindössze nyolc mérkőzést játszott, ebből hét Premier League meccsen volt pályán.

Haaland ehhez képest ugye teljesen más tészta, viszont mások figyelmét is magára vonta. A PSG is nagyon szívesen költene a játékjogára. A Madrid viszont rendelkezik egy aduval, mégpedig Achraf Hakimi-vel. Amennyiben Haaland és a Dortmund hajlandó tárgyalni a klubbal, az nyilvánvaló, hogy Hakimi lehet a beáldozható a spanyol klub vezetése számára. A Borussia nagyon szívesen megtartaná, Hakimi vissza térne Madridba. Zinadine Zidane kedveli, első ízben, amikor az Alaves vette volna kölcsön, le is beszélte a távozásról.

Így most lehet, hogy Zidane lesz majd a mérleg nyelve. Pogba, Haaland, Odegaard Hakimi… Mind jól csengő nevek a drukkerek füleinek, csupán stílus, poszt vagy szimpátia határozhatja meg, ki melyik játékost vágyná habfehér mezben majd egyszer, a távoli következő szezon elején.

Forrás:Marca, kiemelt kép:Evening Standard