Átigazolási HírekBarcelonaManchester City

A Barcelona érdeklődik Laporte iránt

A Barcelona szeretné kihasználni a Manchester City Bajnokok Ligája eltiltását (még nem jogerős), és megszerezni kiváló védőjüket, Aymeric Laportét.

Az El Mundo Deportivo szerint a védő, aki májusban ünnepeli 26. születésnapját, nagyon szeretne Európa legfontosabb kupa sorozatában játszani, és ez óriási segítség a katalán csapatnak.

A Manchester Cityt kitiltotta két évre az Európai Kupasorozatokból az UEFA, mert megsértették a Financial Fair Play szabályait. A klub ugyan fellebbezett, és a CAS meghallgatására vár, de a jelenlegi helyzet szerint jövőre nem lehetnek ott.

Laporte 2018 januárjában érkezett az Athletic Bilbaotól, miután a manchesteriek kifizették a 65 millió eurós kivásárlási árát.

A Barcelona 2014 óta le szeretné igazolni a védőt, de nem aktiválták a kivásárlási árát, főleg azért, mert a Gerard Pique és Javier Mascherano hátvéd páros remekül működött akkoriban.

A klub viszont most mindenképpen meg akarja erősíteni védelmét, hiszen Pique már 33 éves, és Samuel Umtiti játéka sérülései miatt kiszámíthatatlan.