Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Valdebebas foglyai

A Real Madrid vezetői a Spanyolországban terjedő koronavírus járvány miatt fokozták a biztonsági intézkedéseket. Valdebebas, a klub edzőközpontja bezárja kapuit, de felfüggesztették a Bernabeu stadion túrákat és zárva tart a múzeum is, hasonlóan az összes madridi múzeumhoz, átmenetileg zárva tartanak.

A csapat életét is is befolyásolja a járvány. Az edzőközpontba mától kizárólag a technikai személyzet léphet be. A játékosok és a központ személyzete szigorú orvosi felügyelet alatt áll. Zinadine Zidane nem tart sajtótájékoztatót a holnapi bajnoki mérkőzés előtt. Se a sajtó, se rajongók nem léphetnek be, értelemszerűen a szokásos negyed órás – a sajtó számára eddig nyilvános – edzés is zárt ajtós lesz.

A klub előzőleg már bejelentette, hogy az utánpótlás akadémia is bezár, a gyerekek jelenleg nem járnak se az iskolába, se az edzések nincsenek megtartva. Elmarad a Real Madrid – Portó legendák közötti barátságos mérkőzés is.

A holnapi és a jövő heti La Liga fordulók zárt kapus keretek között lesznek lebonyolítva. Ha még rendeznek a jövő héten bajnoki fordulót. Mivel a Spanyol Labdarúgó Szövetség a Liga felfüggesztésén gondolkodik hasonlóan az olasz Serie A bajoksághoz.

A királyi gárda jövő héten utazna a Manchester City elleni BL visszavágóra. Jelen pillanatban ez a játék még szerepel a csapat naptárában. Amennyiben Anglia beengedni még a fertőzött országokból érkező utasokat. Hiszen a jelen helyzetben szó esett már a BL fordulók elhalasztásáról is.

Spanyolországban a koronavírus járvány éppen Madridra koncentrálódik, kiemelt gócpontnak számít. Több ezren betegedtek meg, és százon felüli már a halálesetek száma. Ezért bezártak az iskolák, minden rendezvényt elhalasztottak és a sportesemények és bajnokságok is sorra halasztásra kerülnek. Ezért lehet számítani arra, hogy a La Liga bajnokság is felfüggesztése kerül. A kosárlabda bajnokságot már felfüggesztették, hiszen zárt helyen rendezik. A harmadosztályú futball bajnokság is halasztásra került.

A játékosok nagyobb részének az a véleménye, hogy az első osztályú meccseket is el kellene halasztani. Ennek tegnap Dani Carvajal hangot is adott.

„A másod – és első osztály játékosai és edzői immunisak a vírusra?!” – kérdezte Instagram oldalán reagálva a harmadosztályú mérkőzések felfüggesztésének hírére.

Szerda délután rendkívüli ülésre kerül sor a LaLiga, a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) és a Spanyol Játékosok Szövetsége (AFE) között annak eldöntésére, hogy felfüggesztik-e az összes spanyol labdarúgó bajnokságot, miután a kormány rendkívüli intézkedéseket vezetett be a helyzet súloyssága miatt.

Forrás: Marca, kiemelt kép: Libertad Digital