La LigaReal Madrid

Real Madrid: Intenzitás és egyéb mesék

Ez nem az első, sem a második, vagy akár a harmadik eset volt. Igazából már kitudja hányadik eset volt, amikor a a legnagyobb befolyással bírók az intenzitás hiányáról beszélnek a Real Madrid kapcsán.

Zidane is megemlítette ezt a Betis elleni sajtótájékoztató során és Sergio Ramos is erről beszélt ugyanott. Azon el lehetne azért gondolkozni, hogy az intenzitás vajon hogyan hiányozhat Európa egyik legjobb csapatából? Mi másra lenne szükségük még ahhoz, hogy motiváltak legyenek a meccseikre? Elvégre csak azért játszanak, hogy a saját létjogosultságukat fenntartsák. A trófeák nélkül ugyanis mit sem ér minden erőfeszítésük. Hiányoznak talán a körülmények, a pénz vagy a támogatás ahhoz, hogy elfogadhatóan végezzék a munkájukat? Nem hiszem.

Tényleg nem akarom elhinni, hogy csak az intenzitás hiánya okozza a hibákat a Real Madridnál. 1000 más oka van ennek igazából. A 4-3-3-hoz való csökönyös ragaszkodás, Mendy és Valverde mellőzése. Ők azok a játékosok, akik fizikális előnyt adnak a csapatnak. Vagy esetleg olyan tehetségek padoztatása, mint Bale, James vagy Jovic. Ezekből bármit szívesebben elhiszek, mint azt a mesét, amit Zidane beadni próbál.