Premier League

Mourinho mi lesz veled?

Mourinho a sérülésekre hivatkozva azt nyilatkozta nem rég, hogy olyan mintha töltény nélküli fegyverrel lőnének. Az elmúlt hetek után nehéz látni, ez a Spursre, vagy rá vonatkozott…

Tegnap a Tottenham egy végtelenül egyoldalú mérkőzésen kiesett a RB Leipzig ellen. Gulácsi Péter csapata nem rossz csapat, de hogy 20 perc alatt akár 3-4 gólt is lőhettek volna, ha Lloris nem véd jól nem csak az ő dicséretük. Ráadásul portugál edzőnek elöl vannak hiányzói mégis a hátsó stabilitás ugyanúgy számonkérhető tőle a londoni gárdánál.

26 mérkőzésen irányította eddig a Tottenham gárdáját 11-5-10 a mutatója, és ami ennél még rosszabb 41 gólt kapott ezeken a meccseken a csapat két statisztika, kapott gól per meccs 1,57, míg a pont mutatója 1,46. Összehasonlításként a másik két angol csapatnál Chelsea (320 mérkőzés, 0,8 kapott gól, 2,12 pont), Manchester United (144, 0,89, 212) finoman fogalmazva sem javuló tendencia. Pochettino idei szezonbeli mutatójánál jobbat produkál, de ez aligha vigasztalja a szurkolókat.

A BL utolsó 3 mérkőzése 3 vereség, Bayern München 1-3, míg a nyolcaddöntő kettős vereség 0-4-es gólkülönbség. A bajnokság az elején jól indult vele, de az élcsapatok ellen nagyon rosszul áll, Liverpool és Man. United ellen vereség, Chelsea 2 vereség, egyedül a City elleni győzelem javít az összképen. Kiestek az FA kupából a ligautolsó Norwich ellen.

Hajrá a nemzetközi kupáért

Ami valamelyest mentheti a szezont és a renoméját, ha bekormányozza a gárdát az első hat hely valamelyikébe, ami a tabellát nézve reálisan inkább a 4-6. helyet jelenthetné. Vesztett pontokat tekintve 9. a Spurs, a Chelsea 7, a MU 4, a Wolves 2 pontra van.

A forma nem biztató az elmúlt 5 forduló tabelláján 10., 10 mérkőzést vizsgálva 14. Mourinho csapata. És a játék sem bíztató egyáltalán. Márciusban még nem nyert mérkőzést a csapat, ráadásul rangadó a városi derbit nyerő Man. United a következő ellenfél.

Ha nem sikerül a top 6 a sztárok megtartása sem lesz könnyű, ráadásul Daniel Levy-t nem úgy ismerjük, hogy korlátlan kasszát adna Mourinho-nak az átigazolási szezonban. 2023-ig van szerződése a portugálnak, sztár gázsival és ha idő előtt elbocsátják várhatóan busás végkielégítéssel. Kérdés azonban, ha a Spurs-nél nem ér el sikereket, lesz e még elit csapat, amely benne látja a jövőt?