Hacienda BernabeuLa LigaManchester CityReal Madrid

Areola kezében

Tibault Courtois sérülése miatt a Real Madrid kapuját Alphonse Areola fogja védeni a két következő bajnokin és minden valószínűség szerint a Manchester City ellen is. A királyi gárda kölcsön kapott kapusának a vállára hatalmas felelősség nehezedik. Ugyanis éppen ezeken a mérkőzéseken múlik a bajnokság és a csapat BL-beli továbbjutása is.

A sors fintora, hogy a kettes számú kapus megint akkor jut szerephez, amikor a csapat tét mérkőzést játszik. Zinadine Zidane számára nagy érvágás Courtois sérülése. Éppen a legjobb mutatókkal rendelkező játékosát kell nélkülöznie.

Miután az első madridi szezonjában eddigi pályafutása legrosszabb eredményét produkálta, mostanra a belga aranykesztyűs jelentős javulást mutatott fel. 24 játékból 16 gólt kapott, miközben 47 lövést hárított. 413 alkalommal adott pontos passzt, 72,92 %-os mutatót jelent ez neki. Areola 59, 09 %-ot produkált eddig, mindkettő a La Liga mérkőzések mutatói.

Madridban nagyra értékelik Areola második kapusként végzett munkáját, mindent belead az edzéseken, és hozzáállásával elősegíti a jó légkört. Ő volt, aki a csapat kapuját védte az Atletico Madrid elleni Spanyol Szuperkupa döntőn, és együtt ünnepelte a győzelmet. Alkalmazkodott és Courtois mögött alázattal végzi a munkáját, nem panaszkodik a másodhegedűs szerepe miatt. És most ő lehet a csapat megváltója, akit minden bizonnyal szeretettel ölelnek majd ismét át a társai, ha sikerül a bravúr és a továbbjutás a Bajnokok Ligájában.