Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

2020 első bajnokija: Getafe – Real Madrid

Szombaton 16 órától lép pályára a Getafe otthonában a Real Madrid. A hazaiak szomorú statisztikájukat szeretnék kozmetikázni, hét éve nem tudták legyőzni a királyi gárdát. Ez alatt az idő alatt 11 mérkőzést játszottak ellenük.

Egészen pontosan 2013 augusztusában José Mourinho csapatát győzték le szerény 2-1-re, azóta se tudtak a fehérek fölé kerekedni. Most természetesen ismét arra készülnek, hogy sikerüljön a bravúr, de ehhez lesz persze néhány szava Zidane játékosainak is.

Asensio és Hazard még nem tud a csapattal dolgozni, de Vasquez és James már a kerettel edzett. Marcelo szintén felgyógyult, így Zidane rendelkezésére mélyebb merítési lehetőség nyílik. Hogy ki milyen formában van jelenleg, csupán az edzés képeiből lehet következtetni, pontosan a szakmai stáb tudja csak.

De amennyiben a többiek is hasonlóan motiváltan és harciasan térnek vissza, mint Isco Alarcon az elmúlt év végen, nem lesz könnyű dolga a Getafe játékosainak.

Courtois magára találása, Benzema és Kroos, Modric vagy a keret többi tagjának utoljára látott formája nem sok reményre adhat okot a vendéglátóknak, na de hát a La Liga, az a La Liga. Itt semmi sem biztos.

Mindenesetre ha a havi bevételeim nem akarnám kockáztatni, egyben tenném a Madridra. Idén- ahogyan azt Zidane kijelentette- a bajnokság a prioritás, egyetlen mérkőzést sem szeretnének könnyelműre venni. Harcolni fognak, minden pont fontos.

Különösen az élen mostanra kiéleződött versenyben a fő rivális Barcelona ellen. A katalánok jelenleg 2 pont előnnyel vezetik a tabellát, és a fővárosiaknak esze ágában sincs leszakadni mögöttük. Pártatlan nézőknek szórakoztató, a két giga csapat szurkolóinak izgalmas lesz a szezon második fele ennek köszönhetően.

Hosszú volt ez a karácsonyi szünet, születtek is sorra kitalált és kikövetkeztetett híresztelések, melyek nem lettek volna méltók arra, hogy oldalunkon hasábot szánjunk rá. De végre újra La Liga, holnap délelőtt jövünk a menetrenddel, és persze a mérkőzések után a leg emlékezetesebb pillanatokról is írni fogunk. Ismét a régi kerékvágásban, üdv 2020!

Kiemelt kép: asmadrid, képek Marca.