Átigazolási HírekArsenalChelseaLiverpoolManchester CityManchester UnitedTottenham

Januári transzfer ablak 2020: klub útmutató a Premier League-hez

Az Arsenalnak meg kell erősítenie a csapat gerincét, Frank Lampard végre költeni képes, a Manchester United korán elindulhat nyári célpontjai felé, az éllovas már igazolt is a Premier League-ben.

Arsenal
Artel Mikel aktív transzfer időszakot szeretne, és tudja, hogy az Arsenalnak ordító hiányosságai vannak a középső védő és a középpályás helyzetében. Az RB Leipzig játékosa Dayot Upamecano és az Atlético Madridos Thomas Lemar nagyszerű kiegészítéseket jelentenének, de összesen körülbelül 100 millió fontba kerülnek, és az Arsenalnak egyszerűen nincs ennyi pénze. A januári eladás valószínűbbnek tűnik: Granit Xhaka távozása, ha megkapja a zöld lámpát, kb. 25 millió fontot szabadít fel, de a nagy összegű bevétel növekedése attól függ, hogy hagyják-e Pierre-Emerick Aubameyang-t távozni – ez olyan áldozat, amely nem éri meg talán

Aston Villa
Miután a nyáron több mint 100 millió fontot költött, Villa nem engedheti meg magának, hogy lemenjen egy osztályt. De valószínűleg újra költeniük kell, ha el akarják mozdítani a csapatot. Üdvözlendő lenne egy új csatár, amely enyhíti a Wesley-vel szembeni nyomást, különösen, ha John McGinn három hónapig tényleg kimarad sérülés miatt. A célpontok közé tartozik a Werder Bremen szélső Milot Rashica.

Bournemouth
Eddie Howe már többször megemlítette hogy a téli időszakban ár-érték arányban nehéz jól igazolni, ám a sérülések hosszú listája kényszerítheti a kezét. Elsődleges fontosságú Nathan Aké megtartása, de nem képesek arra, hogy megakadályozzák őt a Chelsea felé visszaigazolásban, ha korábbi klubja 40 millió font visszavásárlási záradékot aktivál a hónapban. Ryan Frasernek júniustól nincs szerződése, míg Howe visszahívhatja a Swansea csatárát, Sam Surridge-t.

Brighton
A támadások minőségi hiánya Brightonnak drága pontvesztéseket okozott az elmúlt hetekben, és Graham Potter valószínűleg egy újabb támadó után néz a piacon, hogy megerősítse Neal Maupay, és Glenn Murray fémjelezte csatársort. Összeboronálták az új norvég csillaggal, Emil Bohinennel – a korábbi Nottingham Forest középpályás Lars fiával – és a Bordeaux játékosával Enock Kwatengvel, de nem számíthatunk nagyszabású változásokra egy olyan csapatban, amely még mindig csak alkalmazkodik új menedzseréhez.

Burnley
A Burnley kapcsolatba került olyan játékosokkal, mint Josh Brownhill a Bristol Cityből és Ollie Watkins a Brentfordból. Sean Dyche mindig keresi az olcsó frissítéseket, és ez jól sikerült az elmúlt néhány időszakban, bár Danny Drinkwater januárban visszatérhet a Chelsea-ba, ha Burnley úgy dönt, hogy nem hosszabbítja meg kölcsönszerződését. Burnley-nek meg kell próbálni meg tartani Dwight McNeilt a klubban.

Chelsea
Frank Lampardnak legalább 150 millió fontja van arra, hogy költekezzen most, hogy a klub átigazolási tilalmát megszüntették, és javítani akarja támadási lehetőségeit. A célok között szerepel a Dortmundi Jadon Sancho, a Villarreal szélsője Samuel Chukwueze, a CSZKA Moszkva játékos Fyodor Chalov, Timo Werner az RB Leipzigből, a Lyon-i Moussa Dembélé és Wilfried Zaha, míg a Chelsea 40 millió fontért visszaköltöztetheti a Bournemouth védőjét Nathan Aké-t. Olivier Giroud-t valószínűleg hagyja elmenni Lampard.

Crystal Palace
Roy Hodgson csapatának megerősítésére irányuló érvei valószínűleg süket fülekre találnak, mivel a Crystal Palace amerikai tulajdonosai vonakodnak emelni a Premier League 10 legmagasabb bérét, ám a támadási lehetőségek hiánya és számos sérülés miatt a védelemben mindenképpen szükség van új érkezőkre, ha a csapat fenntartja a vágyát az első tízben maradásra. Wilfried Zaha várható távozása felszabadíthat bizonyos pénzeszközöket, bár még nem látni, hogy a Chelsea vagy az elefántcsontparti más udvarlói leteszik-e a 80 millió font feletti árat.

Everton
Egy drága új menedzserrel, akit valószínűleg biztosítani tudtak a pénzügyi támogatásban, az Evertonnak számos gyors igazolást kellene eszközölni, most, hogy januárban megnyílt az ablak, bár Carlo Ancelotti megígérte, hogy először a Merseyside derbi-re összpontosít a FA Kupában. Az új igazolásokhoz el kellene adni Cenk Tosunot és Oumar Niasse-t, hogy helyet biztosítsanak a bejövő játékosok számára. Gólszerző és a kreatív középpályás magas is szerepel a kívánságlistában.

Leicester
Elsődleges fontosságú egy vagy két biztos szélső, akik készen állnak arra, hogy a csapat segítségére álljanak, miközben Harvey Barnes és Demarai Grey tovább fejlődhet. A klubnak van tőkéje, ha szükséges, beleértve a 80 millió fontot, amelyeket tavaly nyáron szereztek Harry Maguire eladásából. A legjobb játékosok egyikét sem fogják eladni, míg a csapathoz érkezhetnek, olyan játékosok, mint Nampalys Mendy.

Liverpool
Nyilvánvalóan nincs szükség senkinek érkezésére januárban, kivéve, ha Jürgen Klopp aggódik a betegség vagy sérülések miatt, különösen mivel Takumi Minamino-t már leigazoltál az RB Salzburgból. Az, hogy a japán támadó középpályást egy már sikeres csapatba hogy illeszti, elég trükkös lesz, de Klopp azt mondta, hogy nem kell rohanni, mert a jelenlegi játékosok jól teljesítenek. Míg Kylian Mbappé ha befuthat a Liverpool csapatába, arra szinte mindenkinek megéri várnia.

Manchester City
Pep Guardiola ragaszkodott ahhoz, hogy senki sem kerül leigazolásra annak ellenére, hogy Aymeric Laporte sérülése és a középhátvéd minőségi pótlásának hiánya érzékenyen érintette a címvédőt. A francia várhatóan visszatér a Bajnokok Ligájába, amelyre most a fő hangsúlyt teszik. Mivel ez a transzferpiac, soha ne mondja, hogy soha nem Guardiola 50 millió fontot kaphat, ha váratlan dolog történik.

Manchester United
Ole Gunnar Solskjær költségvetése körülbelül 150 millió font, de csak a nyári listáján szereplő játékosok számára, akik elérhetővé válnak. Ide tartozik a Borussia Dortmundos Jadon Sancho, Leicesteri James Maddison, Tottenham játékosa Christian Eriksen vagy West Hamben szereplő Declan Rice. A menedzsernek azonban elsőbbséget kell élveznie Rice, Eriksen, Maddison vagy más középpályás iránt, mivel ez a leggyengébb csapatrész. Senki sem hagyhatja el a csapatot, kivéve ha mondjuk, hogy Nemanja Maticra érkezik ajánlat, és az ajánlat jó.

Newcastle
Ha a középtávú nyugalmat kívánja megerősíteni, Steve Bruce – meglehetősen kétségbeesetten – megbízható csatárt kereshet, ezzel csökkentve a védőktől való függőségét a gólszerzés során. Bruce-nek eladnia kell, és reméli, hogy kirakja a középpályáról Jack Colbacket és Henri Saivet-t, akik hetente csaknem 100 000 fontot keresnek, és nem tagjai a 25 fős első keretnek. Dwight Gayle eladható egy Championship klubnak, míg Yoshinori Muto és Ki Sung-yueng is eladhatóak. Bruce fő célpontja a Hull játékosa Jarrod Bowen.

Norwich City
Norwich sérülési válsága véget ért, de egy szemmel látható lyuk megmarad; valaki, aki leveszi a terhet Teemu Pukkiről. Ez az erősítés legdrágább verzió, és Norwich ragaszkodik ahhoz, hogy nem költenek 10 millió fontnál többet egy játékosra. Ez azt jelenti, hogy a fiatal tehetségekhez fűződő vágyaik, mint például a Willem II -ben szereplő Mike Trésor Ndayishimiye, valószínűleg semmit sem fognak eredményezni. Az értékesítésre nincs nyomás, annak ellenére, hogy érdeklődtek Max Aarons és Ben Godfrey iránt.

Sheffield United
Chris Wilder jól építkezik, és hajlandó hetente ugyanazokra a játékosokra támaszkodni más pozíciókban. Szeretne a kereten mélyíteni, különösen a középpályán és a védelemben. Régóta érdekli a Blackburn Rovers középhátvédje Darragh Lenihan, míg a Nottingham Forest Joe Worrall szintén a radaron van. A Sheffield United rengeteg jó teljesíménye ugyanakkor korlátozta Billy Sharp játékidejét, aki iránt több klub, köztük a Celtic érdeklődést mutat..

Southampton
A korábbi átigazolási időszakok pénzügyi szempontból is megterhelőnek tűnnek, így a Southampton valószínűleg nem fog nagy összegeket költeni, de Ralph Hasenhüttl szívesen erősítene Cédric Soares és Ryan Bertrand munkaterhelésének megkönnyítése érdekében. Soares nyáron nincs szerződésben, és szívesen megújítaná a szerződését, míg Bertrand a szezon végén akár távozhat. Hasenhüttl kétségbeesetten pár új arcot a védelembe, akik azonnali bevethetőek.

Tottenham
José Mourinho több alkalommal mondta, hogy megérti a Spurs pénzügyi korlátozásait; hogy örömmel dolgozik a meglévő csapattal. Valóban hisz valaki neki ebben? Egy ideális világban Mourinho új teljes hátvéd sort szeretne, talán egy középső középpályást és egy csatárt Kane mögé. A költségvetés kulcsa az, hogy a klub képes-e eladni Christian Eriksent. Mourinho első transzfer időszaka Daniel Levy-vel élmény lesz.

Watford
A közelmúltbeli eredmények és teljesítmények megerősítették azt a hitet, hogy Watfordnak már vannak olyan játékosai, akikre szükségük van, hogy kilábaljanak jelenlegi helyzetükből, bár a sérülések által gyengített védelem megerősíthető. João Pedro, akinek az igazolásáról megállapodtak a tavalyi évben, Fluminense-ből érkezett, de várható, hogy 18 éves korában nem lesz azonnali hatása a csapatra. A nagyobb igazolások valószínűtlenek, bár néhány ritkán használt jáátéékos, különösen a kapusok és a középpályások közül kölcsönbe mehetnek.

West Ham
David Moyes megbízást kapott a West Ham megmentésére az újbóli kieséstől. A középpályának a megerősítésének prioritást kell élveznie, és Moyes kedveli a Stoke Joe Allen-t. De vannak más lyukak is, amelyeket ki kell tölteni. A West Ham megpróbálja leigazolni a Middlesbrough kapusát, Darren Randolph-t.

Wolves
Adama Traoré iránti növekvő érdeklődés valószínűleg megfékezhető, nem tervezik eladni. Nuno Espírito Santo reméli, hogy néhány kiegészítő játékost talál egy olyan csapatba, amely eddig csodálatosan megbirkózott a hatalmas munkaterheléssel. Willy Boly sérülése azt jelenti, hogy egy új középső hátvéd magasan szerepel a kívánságlistában, és Nuno is több lehetőséget szeretne szerezni a középpályán. Néhány Lille-játékos felbukkanhat – Gabriel Magalhães védő és a középpályás Boubakary Soumaré -, míg a milánói Franck Kessié és a QPR sokoldalú Ryan Manning szintén felkeltette érdeklődését.