Real Madrid

Real Madrid: Thibaut Courtois olyan dolgot vihet véghez, amit Casillas se tudott

A Real Madrid szurkolói kritikusak voltak Courtois teljesítményével kapcsolatban az elmúlt 16 hónapban. Nehezen bocsátották meg neki, hogy Keylor Navasnak végül a PSG-hez kellett távoznia játékidőért.

Talán az idei Club Brugge elleni meccs volt a mélypont, amikor Zinedine Zidane-nak a félidőben le kellett cserélnie, de azóta a belga játékos mindent megváltoztatott és a La Liga egyik legjobb kapusa lett.

Courtois megdöntheti Paco Buyo 1987/88-as rekordját, aki a Real Madrid kapusaként mindössze 12 gólt kapott a bajnokság felénél. A belga kapus 9 gólt kapott eddig, de apró szépség hiba, hogy kihagyott három meccset, így az igazi rekord döntéshez a következő három meccsén nem kaphat 2 találatnál többet.

Ezt a rekordot se Iker Casillas se Navas nem volt képes megdönteni az évek alatt.

Thibaut Courtist egy hajszál választotta el, hogy megdöntse Navas 534 perces kapott gól nélküli rekordját november közepén. Végül nem sikerült, de így is szép sorozatot rakott össze.

8 kapott gól nélküli mérkőzés az eddigi 15 találkozóján igazi segítség volt a csapatnak és ez is hozzájárult a Real Madrid forma javulásához.

A történelem szerint jó esélye van a Királyi Gárdának megnyerni a La Liga bajnoki címet, aminek az alapját a védelem és Courtois kiváló teljesítménye adhatja meg.