Real MadridLa Liga

Jovic újabb esélyt kap januárban

A góltalanság egy nyilvánvaló problémája jelenleg a Real Madridnak. De a sportvezetés nem gondolja úgy, hogy újabb támadókat kellene hozniuk a csapathoz. Zidane elbarikádozta az öltözőt, kizárva a lehetőségét egy újabb igazolásnak. Ez mind Luka Jovic malmára hajthatja a vizet a téli szünet után.

A szerb csatár eddig nem alkotott kiemelkedőt a Santiago Bernabeuban, de még mindig a madridiak egyik nagy jövőbeni reménységének tartják. Egy jó alternatíva Karim Benzema posztjára, és az idő is neki dolgozik, így bármikor fordulhat a szerencséje a Királyiaknál.

Az eddig 14 mérkőzésen játszott 423 percéből lehet sokkal több is, ha tudja hogy hogyan nyerje el Zidane bizalmát. Az időzítés is a lehető legjobb a bizonyításra. A csapatnak égető szüksége van a gólokra és a volt frankfurti támadó életveszélyes is tud lenni a tizenhatoson belül. Ezt bizonyítja a 32 Bundesliga meccsen szerzett 17 találata és a 14 Európa Liga meccsen lőtt 10 gólja is. Ezek miatt fizetett érte a Madrid 60 milliót a nyáron például.

A Real Madridra komoly kihívások várnak januárban a Spanyol Szuperkupa és a La Liga miatt is, így beindul majd a rotáció a csapatnál. Jovic egy sokoldalú játékos, aki teljesen egyedül is elvan elől, és Benzema mellett is a 4-4-2-es felállásban. Hazard kiesése is több játéklehetőséget biztosíthat az eddig mellőzött játékosoknak.

Az biztos, hogy a január 4.-én játszandó Getafe elleni mérkőzésen 2 szabad hely lesz Zidane csapatában. Ha 4-3-3-as felállásban játszanak, akkor Benzema mellett 2 hely lesz Bale-nek, Isconak, Rodrygonak vagy Viniciusnak. Ha a klasszikus 4-4-2-t játszanak, akkor pedig Jovic közvetlenül Rodrygoval és Bale-el fog harcolni a helyért Benzema mellett.

Ezeken felül januárban még a Sevilla vár a csapatra, februárban a városi derbi az Atletico Madrid ellen, és a BL kieséses szakasza a Manchester City ellen. Szóval Zidane-nak szüksége lesz minden bevethető játékosára, köztük Jovicra is.