Hacienda BernabeuReal Madrid

Sergio Ramos: „Mindannyiunknak segíteni kell”

Sergio Ramos, a Real Madrid kapitánya családjával már harmadik hete házukban vannak a többiekhez hasonlóan. Most felhívással fordult a világ felé.

Madrid kiemelten súlyos helyzetben van jelenleg, a járvány Spanyolországban eddig 43 ezer megbetegedést és közel 3000 halálesetet okozott. Annyira súlyos a helyzet, hogy a 102 kórházban már a folyosókon, a földön is betegek fekszenek, az expo csarnok is járványkórházzá alakult, egy madridi hotelben szintén kórházat rendeztek be. A jégcsarnokot ideiglenes hullaházzá alakult.

Ebben az ítéletnapi hangulatban pedig a csapat játékosai igyekeznek a rajongókat házi videókkal is szórakoztatni. Kihívásokat teljesítenek, edzések képeit, videóit osszák meg, vagy, ahogy most a Ramos család, élő tévéműsorban jelentkezzek be otthonról.

Ramos felesége, Pilar Rubio az egyik háziasszonya az egyik spanyol csatorna magazinműsorának. A Pablo Motos vezette El Hormiguero műsora is csökkentette adását, hiszen nagy stábbal, élőben mentek az adások. A tegnapi adásban amikor a kapitány és családja jutott szóhoz, Sergio Ramos ezt ki is használta.

„Kollégáim, a klub és a csapattársaim együtt működünk az UNICEF-el. Pénteken érkezik az a gép, amely orvosi felszereléseket hoz. Az UNICEF nagykövete vagyok, és rajtuk keresztül teszünk azért, hogy segíthessünk. Az UNICEF segítségével tudjuk ezeket az eszközöket pénteken a kórházak részére eljuttatni. Mindannyiunknak segítenünk kell. „-mondta.

„A klub az első naptól kezdve nagyon komolyan vette a járványt, és mindenkit haza küldtek karanténba. Kaptunk másnaptól táplálkozási útmutatót és ajánlottak gyakorlatokat az erőnlétünk megőrzése érdekében.”

A kapitány aztán azt is elmesélte, hogy bizony a három gyerekkel nem mindig könnyű otthon, és különösen a két nagyobb „megőríti” őket néha. Viszont el magyarázták nekik, hogy mi a helyzet most az országban, és a gyerekek meg is értették.

Aztán Pilar szólt a kismamákhoz. Megnyugtatta a várandós nőket, hogy minden rendben lesz. A madridi kórházakban a szülészeteken minden rendben, és a babák, mamák biztonságban vannak. Semmiben sem szenvednek majd hiányt, ha a szülés ideje most jönne el, majd azzal zárta, hogy bizakodóknak és reménytelinek kell lenniük a babák érdekében is.

Perez és a klub támogatása

Közben a madridi közösség elnöke, Isabel Díaz Ayuso bejelentette: egy nagy összegű adományt kapott a madridi vezetés, a megállapodást megkötötték Florentino Pérezel. Jelenleg azt tanulmányozzák, hogyan lehet a leg hasznosabban és hatékonyabban hasznosítani a klub adományát.

„Köszönet a Real Madridnak a koronavírus elleni küzdelemhez és az életmentéshez nyújtott nagyon fontos hozzájárulásáért” – jelentette be ma reggel Isabel Díaz Ayuso a Madridi Közösség elnöke. Ezt Twitter-profilján keresztül tette:

https://mobile.twitter.com/IdiazAyuso?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1242395796747804673&ref_url=https%3A%2F%2Fas.com%2Ffutbol%2F2020%2F03%2F24%2Fprimera%2F1585047595_251684.html

A szervezet még nem döntött arról, hogy mire fordítják az adományt, bár a Közösség nem hivatalos forrásai többek között speciális maszkokról és ruhákról beszélnek.

A csapat játékosai is igyekeznek segíteni, természetesen ebben a karantén megszabja a határokat. Isco és felesége, Sara Salámo például a közösségi oldalaikon szólítják meg a rajongókat, hogy további anyagi segítséget gyüjtsenek.

A következő napokban a habfehér futballisták felhívásai várhatóan sorra jelének majd meg a médiában.

Mindeközben természetesen nem csak a Real Madrid játékosai, és nem csak a spanyolországi sportolók igyekeznek segíteni, kívenni a részüket a járvány megfékezésére irányuló törekvésekben. A teljesség igénye nélkül például Messi, Ibrahimovic, Ronaldo is zsebbe nyúlt, nemcsak kicsi összegeket juttatva el kórházaknak. De José Mourinho vagy Silvio Berlusconi is adományozott már többeket között.

Mi is, mindannyian ki tudjuk venni a részünket. Ki este tapsol az erkélyen, ki maszkokat varr, ki segít az időseknek bevásárolni. Apróságok is sokat jelentenek, ha egy kisgyerek szivárványt fest, ahogyan a Ramos család aprócska fiai. Ha mást nem is tudsz tenni, legalább

#maradjotthon!

Forrás és képek: Marca és Diario AS.