Arsenal

Fabregas elárulta miért távozott az Arsenaltól

Fabregas az Arseblognak adott hosszabb interjút, amiben beszélt arról is, hogy miért távozott az Arsenaltól 2011-ben:

„Én voltam a csapatkapitány, mindig túl sok nyomás volt rajtam.” -mondta Fabregas. „Nyerni kellett valamit a vezetésemmel, beleadtam mindent. Sokszor, amikor vereség után mentem haza, sírtam.”

„Szenvedtem, rengeteg álmatlan éjszakám volt. Aztán kikaptunk, és összetörve ültem a csapatbuszon, majd azt hallom, hogy néhány játékos nevetgél, arról beszélnek este hová mennek bulizni.”

„Ez így ment évekig. Szép focit játszottunk és élveztem ezt a részét, de túl sok nyomás volt rajtam vezetőként, mindent megcsináltam, de egy pont után egyedül éreztem magam.”

„Különösen az utolsó két – három évben, csak Robin (Van Persie) és Samir (Nasri) voltak azok a játékosok – nem nagyképűség, ha elmondom mit éreztem akkor – akik az én szintemen voltak mentálisan és technikailag is.”

„Rengeteg dolog eszembe jut, el kell ismernem, hogy üres voltam. Teljesen kimerültem mentálisan, fizikálisan. Lélekben tudtam, hogy mindent beleadtam, volt pár igazolás, amit a klub meghúzhatott volna, de végül nem történt meg.”

„Látva néhány játékos viselkedését és hasonló dolgok miatt, ráébredtem, hogy valami új kell. Ha ez nem lett volna, akkor sose hagyom el az Arsenalt.”