Hacienda BernabeuFociLa LigaReal MadridUncategorized

La Liga On

Legnemesebb ellenfelünk után ma 17 órakor mi is megkezdjük új szezonbéli szereplésünket a La Liga Santander sorozatában. Remélem nem úgy, mint ők. De mégis, mire számíthatunk? Persze, a megújúlt, nagyzenekaros La Liga indulóra mindenképp! (Valakinek feltűnt tegnap? ) https://keresztlabda.hu/2019/08/03/szorakozas-erzelem-szenvedely-rajongok-megujult-a-la-liga-induloja/

Első sorban arra, hogy Bale és James kezdeni fog. Ne röhögj, tényleg. Mivel megint tele a betegszoba. Zidane pedig ha jót akar magának, és egy iciri-picirit is érdekli a szurkolók véleménye (ja, bocs,nem ide…) -akarom mondani, sok választása nincs. Hazard is sérült, néhány hét kihagyás vár rá is. Hacsak nem, hogy (megint) imádott Vasquez-e lesz az, aki bizalmat kap. Benzema, Vinicius. Ők ketten talán adnak némi reményt arra, hogy lesz madridi gól a meccsen. Persze az is kérdés, hogy milyen felállást, taktikát választ majd. 5 védekező…bocsánat, akarom mondani: 3 védekező és „két szélső”, akkor ugye elöl nem férnek el hárman.

A középpálya helyzete se fényes, sőt, mondjuk ki őszintén: siralmas. Ha az elmozdíthatatlan kedvenc triója, a Casemiro-Kroos-Modric variáció lesz megint, akkor bizony fel se kellene küldeni őket talán. Még Casemiro-ban látok némi akaratot, ha jó napja van, akkor Modric is futballozgat, de a német gépünk fogaskerekei közé homokszemek kerültek. Baljós árnyak. Ugye, rég írtam ezzel a címmel bejegyzést, és most vissza kell utaljak egyik első írásomra.

A Celta Vigo nem lesz megilletődve, a Zidane-féle gálakeret játékát meg már a labdaszedőik is ki tudnák játszani. Így csak remélem, hogy a francia mester húz végre valami váratlant. Hiszen a remény hal meg utoljára, nem? Az úgynevezett „kiscsapatok” amúgy is szeretik azt a játékot, hogy szívjuk-magunkat-fel-a-nagy-ellen. A főváros fehér fele pedig az előszezonban mutatott játékával bizony feljogosította őket arra, hogy vérszemet kapjanak! Így én egy bátran támadó és okosan védekező, gyorsakat kontrázó Celta Vigo-ra számitok ma délután.

Miközben a külföldi sajtó arról cikkez, hogy Zidane és Perez között megromlott a kapcsolat Pogba leigazolásának sikertelensége miatt. Miközben a nyakán maradt Bale, James és Mariano, és azt nyilatkozta, ha már itt maradtak, jatszani is fognak…oké, de hány percet? És Navas. Komolyan gondolja, hogy egy háromszoros BL győztes hálóőrt, aki birtokolja a világ összes Madridistájának a szívét, azt a padon hagyja száradni? Vagy ültesse le élete legrosszabb teljesítményét produkáló, de mégiscsak az utolsó VB legjobb kapusát? Nos, egyik sem az az opció, ami könnyű helyzetbe hozná. Fájhat a feje, ha sok a sérült, ha kevés. Támadókkal már jól állunk, a védelem..oké, mondjuk, az is már alakul. A középpálya beteg, erre Perez bele áll egy licit-háborúba egy Neymar-ért. Végül is, legalább kapust nem vett (még).

Legyen bármi is a transzferidőszak végéig, akár csend, akár eget rengető sztárigazolás, a mai meccsen is Zidane abból kell főzzön, ami a kamrában van. Mi meg mit is tehetünk? Drukkolunk, bízunk, remélünk és csodára várunk. Kitartást, habfehér szívű társaim a Madridban, tudjátok jól: Madrid volt, Madrid van, Madrid lesz mindig. Hogy milyen, az a kérdés. Hala Madrid!

Kiemelt kép és a lehetséges felállásokat bemutató képek a Marca oldaláról