Hacienda BernabeuAS RomaBlogFociLa LigaReal MadridUncategorizedVélemény

Ha én Zidane lehetnék…

…mondják sokan, de Zidane nem vagyunk! És megint jönnek a kritikák, beleolvasva néhány hazai és kinti sportmédiai termékbe bizony itt már mindenki tudja, hogy a Real Madrid edzőjének a helyében mit tenne. Persze, a fotelből könnyű, de az a pad ott most bizony kemény.

Augusztus 17-én rajtol el a La Liga, várja a fehér gárdát a Celta Vigo, és a felkészülési meccsek láttán nem lesznek megilletődve majd. Kis csapat, kis csapat, de szeretnek ezek bátran játszani neves ellenfelek ellen! Egy biztos: fogalmuk sincsen arról, hogy Zidane majd milyen felállással küldi ki ellenük a játékosait, ahogyan valószínű, hogy Zidane-nak sincsen…

De ne szaladjunk előre, nézzük, mi is volt tegnap Romában. Az első félidő kellemesen telt, szép gólok születtek. Feltámadt Modric, végre, gólpasszt adott Marcelonak, aki ha előre kellett menni, akkor remek játékot mutatott. De hátra nem látott, néha foglama se volt, ki, kik vannak mögötte. A gólja viszont a legszebb időket idézte. Tényleg. A Róma hamar válaszolt a gólra, szépen játszottak. Majd Casemiro is betalált, fejjel. Mire a streamen a gólt megnéztem, a Real Madrid app már küldte a telómra az értesítést, hogy egyenlített az olasz főváros ismét. Négy gól, aztán nem tudom…

Az első játékrész elég lett volna, a Real Madrid számára biztosan. Egy olyan csapat ellen, mint az AS Roma, bizony a drukkerek többet, jobbat akartak látni. Hazard ezen a meccsen alig volt látható, nemhogy „veszélyt” jelentett volna valóban. Van még több, mint egy hete, hogy végre megkeresse a gólrúgó csukáját, mert ennél többet vár mindenki tőle. A Roma remek, szervezett csapatjátékát látva csupán azért nem volt nagyon keserű a szám íze, mert én kedvelem a Farkasokat, ha már a csizmából kellene egy csapatra mutatnom. Bizony, előrébb tartanak jelenleg és magabiztosabban kezdhetik meg a saját bajnokságukat, mint a Real. És van egy meghatározó Zaniolo a keretben, miközben a mieink között még mindig nem látok húzóembert. Ide tényleg Neymar kell(ene). ? !

A második félidő aztán apró szabálytalanságokkal tűzdelt gyors Roma támadásokkal telt, néha egy szöglet itt, egy szöglet ott, néha a Real is megnézte közelebbről az olaszok kapuját, de egyik csapat se talált be. Mivel 5, később 4 védővel állt fel a királyi gárda ( bár Zidane azt mondta, valójában 3 védő és két szélső, legyen neki igaza) közben a Roma inkább a támadókat játszatta, a játék nagyrészt a Real térfelén zajlott, de valahogy kibekkelték a vége sipszóig. Maradt a 2-2, aztán a 11-eseknél Marcelo kihagyta az 5.büntetőt, így a meccs a Rómáé lett hivatalosan.

Összefoglaló a Real Madrid oldaláról:

https://www.realmadrid.com/noticias/2019/08/2-2-empate-ante-la-roma-en-el-ultimo-partido-de-preparacion#

Pozitívumok a meccs során: Modric, Marcelo, Casemiro és a csereként beálló Bale (tud ám játszani, ha van kedve!). Valójában ideje volt, hogy a veteránok is elkezdjenek futballozni, mert a fiatalok még mindig bátortalanok, bizonytalanok elég gyakran. A két kapott gól Militao oldalán ért a hálóig. Pozitívumként meg kell említeni, hogy Courtois szépeket fogott meg, tegnap kezdett emlékeztetni a 18′- as VB legjobb kapusára. Magabiztosabbnak tűnt, sajnos a büntetőkből egyet se sikerült kivédenie, de megtette, amit a haza megkövetel. Bale kedvvel játszott, két kapura próbálkozásából gól nem született, de jó volt ezt látni, ha már marad a keret tagja. Határozottan bátrabban játszott Vinicius, de még nem az igazi. Benzema szokásos játéka, a találatai most kapu fölé, kapu mellé, de ott volt a pályán.

Ramos hiányzott a keretből, a klub magyarázata szerint kisebb sérülés, na de igazából ez meccs az ő szempontjából nem oszt, nem szoroz. Marcelon volt így a karszalag, de valójában se ő, se Modric, se Hazard, nincs senki se jelenleg a Real Madrid keretében, aki húzná a brigádot. Nincs motiváció, nincs lélek a játékban, amiről folyamatosan nyilatkozgatnak, hogy megtesznek mindent, hogy a cimekért versenyben legyenek, nos ez egyenlőre nem látszott.

De összességében láttunk egy jó első félidőt, a második játékrészben ha nem akadozik a stream, lehet bealudtam volna néha. Voltak szép pillanatok, és látszanak még a gyengeségek. Persze, a fotelből könnyű megmondani, mit kéne csinálnia Zidane-nak. A Pogba leigazolásáért tett erőfeszítések kárba vesztek, Neymar megvétele pedig nagyban függ attól, hogy Bale értékesítése sikerül vagy sem. Miután még a piac Európa nagyobb részén nyitva, a középpályára kell nézni valakit de izibe. Vélemény, lehet persze másképpen is állást foglalni, de nem tiszta kék még Madrid fölött az ég, ez kétségtelen.

Képek: Marca, Real Madrid Official