La LigaAtletico MadridBarcelonaFociHacienda BernabeuReal MadridUncategorized

“Szórakozás, érzelem, szenvedély, rajongók”- megújult a La Liga indulója

90 éves a La Liga, a spanyol labdarúgó bajnokság. Ennek az évfordulónak a tiszteletére megújították az indulóját is. A fenti idézettel Javier Tebas, a La Liga elnöke illette a megújult zeneszámot. Az alábbi linken a Marca cikkében talalható a megújult induló:

http://noesfutboleslaliga.marca.com/latido-a-latido/asi-suena-la-banda-sonora-del-futbol-espanol

(A megújult zeneszám még nem érhető el)

A Lucas Vidal zeneszerző által jegyzett darab egy több mint 130 zenész részvételével felvett (20 különböző nemzetiségű művész), a kórus ahogyan jellemezték ” olyan anyák szereplésével, akiknek a gyermekei már az anyai szívdobogással a spanyol futball szeretetét tanulják meg”. Maga a zeneszerző április óta dolgozott a darab megújításán, a zenekari részt a hires londoni Abbey Road stúdióban vették fel, a kórus énekét a prágai Smecky stúdióban, míg az útómunkálatok Spanyolországban készültek el.

Az alkotók és a Liga elnöksége már eljutatta minden La Liga csapatnak az uj indulót, és folynak az egyeztetések, miként hangozzon majd fel a mérkőzések alkalmával is, hogy minden szurkoló megismerje. A cél, hogy eggyütt tapsoljanak és énekeljenek a drukkerek. Mivel a bajnoki mérkőzések alkalmával a házigazda csapat indulója szól hagyományosan, most ide szeretnék az egységes indulót fűzni, mely így összefonná a mérkőzéseket

Továbbá fele részben készen van és dolgoznak a további verziókon, hogy a tévéközvetítéseken, videomegosztókon és minél több felületetn eljuttassák a közönséghez a dalt. Hogy a kezdő reklám is változni fog-e, erről nincs hír, de remélem ezentúl is elhangzik az ikonikus mondat a mérkőzések előtt:

“Ez nem futball, ez valami más. Ez a La Liga!”