BarcelonaFociLa LigaUncategorized

Messi: három hónapos eltiltás

A Copa América bronzmérkőzése utáni kifakadásáért a CONMEBOL (Dél Amerikai Labdarúgó Szövetség) három hónapos, azaz pontosan 90 napos eltiltással szankcionálta az argentin játékost. Lionel Messi a bronzmérkőzés után nem volt hajlandó átvenni az érmet, és olyan kijelentéseket tett, amiben korrupcióval vádolta meg a Szövetséget, és a torna játékvezetőit. Akkori véleménye szerint a bírók mindent megtettek, hogy Brazíliát segítsék, és nem kíván részese lenni a díjátadónak, mert -ahogyan fogalmazott- a korrupció átszőtte a játékokat. Később elnézést kért, ennek ellenére a Szövetség kivizsgálta az esetet, és meghozta a döntését.

Messi így ki kell hagyjon három válogatott mérkőzést, ezek a Chile elleni barátságos találkozó (szeptember 5-én), Mexicó ellen (szeptember 10-én), és Németországban sem lép pályára majd (október 9-én). Lionel Scaloni tavasszal már számíthat a játékosra, de az első Világkupa-selejtező mérkőzést még ki kell hagynia Messinek, ezt a bronzmeccsen kapott piros lapja miatt.

Továbbá 50 ezer dolláros pénzbírságot is kapott a labdarúgó, de a Szövetség meg kímélte a kassza előtti sorban állástól: az összeget automatikusan levonja az Argentin Labdarúgó Szövetségnek járó összegből, melyet a tornán való részvételért és a bronzéremért kapnak. Természetesen fellebbezésre van lehetősége, de nagyon valószínű, hogy nem fog rá sor kerülni.

(Forrás: Marca, kiemelt kép: 90.min.com)

A piros lapos jelenet a bronzmérkőzésen