Általános KvízekBlogKvízNapi ÉrdekességekSzórakoztatóTényekTudáspróba

Kvíz karanténra, azaz kijárási tilalom vetélkedő családoknak, barátoknak.

Bent ragadtál? Most kapsz egy kis inspirációt, hogy mire van szükséged egy csoportos karantén vetélkedőkhöz a családoddal vagy barátaiddal! Töltöttél már már ki kvízeket? Gondoltál arra, hogy „ennél sokkal többet is tudnék csinálni!”? Nyilvánvalóan nem. 🙂 Kvízeinkkel jól el lehet ütni az időt, jól megírtak és jól néznek ki és az arcunk is nagy. 😀 Nos, itt van egy lépésről lépésre útmutató mindenre, amire szükséged van egy nagy kvízvetélkedő elkészítéséhez a lezárás alatt!

Gyűjtsd össze a családot, és készüljünk fel a versenyre!

Döntsétek el, ki játszik.

Először hozz össze egy szuper csoportot! Ki van benne? Lehet, hogy a családod ugyanabban a szobában, a nagypapa és a nagymama csatlakoznak a Zoomon vagy skypeon? Vagy talán iskolai barátok, akiket nem láttál már jóideje? Legalább három játékosra van szükség ahhoz, hogy a legtöbbet hozd ki a játékból.

karantén kvíz
Hirdetés

Válasszatok kvízmestert!

Ah, a legfontosabb rész! Nos, nyilvánvaló, hogy a kvízmesternek neked kell lenned, igaz? Annak a személynek, aki az egész ötletre gondolt! Ez azt jelenti, hogy a kérdésekért, pontokért és díjakért felel, bár természetesen ez azt jelenti, hogy nem fogsz játszani. De kinek kell játszania, ha már minden tud, muahahaha!

Válaszd ki a kvízelés módját

Ha mindenki más helyen van, vetélkedhettek online! Ennek több különböző módja van. Például a kvízre válaszolhatnak Skypeon, vagy Messengeren, ha létrehozol egy csoportot, vagy ráveheted őket, hogy mindenki privát módon küldje el neked a válaszait. Avagy létrehozhatsz egy kvízt a Google Dokumentumokban, és elküldheted mindenkinek. De ha nincs kedved sajátot írni, a keresztlabda.hu-n vagy a kvizminator.hu-n több száz közül választhattok! Akárhogy is, rengeteg lehetőség van!

Válassz csapatokat

Ha sok játékos van, a legjobb, ha csapatokra oszlotok. Ennek a legjobb része a fantasztikus csapatnevek kitalálása. A csapat neve lehet vicces, valami durva vagy kedvenc filmetek, bármi amiért rajongtok, ami kifejez titeket.

karantén kvíz

Válassz első kört

Szóval, mi lesz az első? A kvízek ideális esetben minimum öt kérdés hosszúak legyenek, így a csapatok megkapják az esélyt, hogy valóban sziporkázzanak. Egy jó első forduló a földrajzzal kapcsolatban – rengeteg témát érint, és van legalább egy olyan területe, ahol valaki igazán szakértő! Inspirációként nézzétek meg megyeszékhely kvízünket , vagy csináljatok meg egy gyors igaz vagy hamis kérdések, a nagyvilágról-t.

Válassz második kört

Ok, jöhet a második számú kör – mi legyen ez?
Bármi lehet: hírességek, kajás feladatok, az öcséd leghosszabb büfijei, bármit is találj ki mindenki a legszórakoztatóbbnak fogja találni! Ne feledd, hogy minden kört mindig úgy alakíts, hogy megfeleljen a különböző játékosok igényeinek, így mindenki tisztességes menetet kap! Az irodalom és a filmes tesztek nagyszerű forduló, mert sok remek dolgot felölel.

Válassz harmadik kört

Hármas forduló. Jó szám, mert nem túl hosszú és nem is túl rövid – ugye nem akarod, hogy mindenki nyugtalan legyen? A sport jó választás egy harmadik fordulóra, mert ismét rengeteg dolgot képes lefedni. A keresztlabda.hu rengeteg sportos vetélkedővel rendelkezik, ötleteket adok neked, például A Nagy NFL teszt, a Sport brománcok, vagy a „Ti küldtétek” közül a Focisták nevei feladat.

Összesítés

Miután mindenki végzett, számold össze a pontszámokat. Erre segítségedre lehet, hogy a kvízeink kitöltése után helyes válaszonként 10 pontot lehet kapni. Számold össze mennyit kaptak a csapatok. Ha különösen kíméletlen kvízmester vagy, akkor akár pontokat vonhatsz le az emberektől a bosszantó magatartásért, vagy pontokat adhatsz a kiegészítő információkért a válaszaikban.
Ez a te játékod, a te szabályaid!

karantén kvíz

Válassz győztest

Ki nyert? Ne feledd, hogy az emberek szeretnek versengeni, ezért lehetnek viták! De sebaj, bármikor lehet játszani egy visszavágót, vagy hívjátok ki egymást egy nagy ranglista versenyre. Aki a legtöbb pontot gyűjti egy hét alatt, az nyer. Ha netán kitöltöttétek már mind a több száz feladatlapunkat, akkor természetesen készíthetsz sajátot is a „Küldj egyet” gomb alatt, amit a kvízminátor.hu oldalon fogunk megjeleníteni.

Jó játékot!