FM20

Akkor jó a bajnokság, ha a végén is lesz tétje!

A fenti állítás első FM20-as szezonomra mindenképp igaz! Már csa azért is, mert bár van még 7 forduló, és a Fradi meg a Vidi elhúzott a többiektől, de még nincs semmi eldőlve! Az azért valószínűsíthető, hogy előbbi behúzza a bajnoki címet, és az is, hogy a Vidi lesz a második, de a 3-6. helyen hatalmas tülekedés van! A Honvéd, a Kisvárda, a ZTE és a Debrecen csapataiból kerül ki a két EL-selejtezős csapat! A kieső helyekről ne is beszéljünk! Gyakorlatilag fordulónként változik a kieső csapatok sora! Bár a képen nem látszik, de jelenleg a Mezőkövesd és a Paks a két kieső!

Csináltam egy kis rapid statot, mert kivi voltam, hogy a tervezett, bevezetett és félig megtartott változtatások, meghozták-e a kívánt eredményt, illetve befolyásolt-e bármi mást! Az első körben (11 bajnoki)

6 győzelem, 3 döntetlen és 2 veresége volt a csapatnak 13-6-os gólkülönbséggel! Ez ugye 21 pont (ez fontos lesz mindjárt). Hurrá hangulat, extázis! Aztán jött a második 11 meccs, ahogy láthattátok, mély pontok sorozata!

Legalábbis így tűnt elsőre, meg másodikra, meg sokadikra is, ehez képest a számok…. 5 győzelem, 1 döntetlen, 5 vereség, 17-17 a gólküli és ez ugye 16 pont! Hát…. pislogtam is mint hal a szatyorban! Azt nem értettem sokáig, hogy tudok ott maradni a 3. helyen… Hát így! Csak 5 ponttal szereztem kevesebbet mint az első kanyarban és bár sokkal több gólt kaptam, de többet is szerzett a csapat! Tehát az elgondolás előre jónak tűnik, de vesztettünk a stabilitásból! A harmadik körben lement már 4 meccs és 2 győzelem mellett 1-1 döntetlen és vereség, 5-6-os gólkülönbég!

Ha arányokat nézünk, akkor az első körben 63%-át, a másodikban a 48%-át szerezte meg a pontoknak a csapat! A harmadik kör még nem releváns, de közelebb van az elsőhöz jelenleg! 😉 Na de hogyan is jutottunk el ide?

Kezdődött egy Paks elleni haza meccsel, ami finoman fogalmazva is infarktus-gyanús meccs volt! A 6. percben vezettünk (Banó-Szabó) és a szünetre előnnyel mentünk! Majd az 50. percben 1-1, a 63.-ban 1-2! Sz@rban a haza, jöttek a cserék, és igyekeztünk előre menni! Már kezdtem temetni a 3. helyet, amikor is a 85. percben egyenlített Gazdag (2-2), majd a 87. percben Lanzafame 11-esből megnyerte a meccset! Mindezt tettük 62% és 69% közt mozgó labdabirtoklás mellett! Ezt követte egy Paks elleni MK. visszavágó, amit 0-1-ről indítottunk! Hát… amennyire féltem a meccstől, annyira sima lett! Az 5-0 már a 65. percben kialakult, így olyanok is bőven szerepet kaphattak, akik kevesebbet vannak pályán! A sorsolásnál a mosolyom nem volt őszinte, mert a Fradit kaptuk!

Ezt követően Kisvárdára mentünk, és biza volt mitől rettegni! Ott 3-1-es zakó, hazain 2-2 az eredmény! vagyis eléggé megtömtek eddig! Hát… most sem lett másként! Sima 4-1! Esélyem sem volt. A baj, hogy nem tudom miért! Azt hiszem lesz mit elemezni! Így a Várda megérkezett a nyakamra a tabellán, de még volt előny!

Felcsútra utaztunk a következő hétvégén és egy elég stabil csapat képét mutatva 1-0-ra nyertünk, de simább is lehetett volna! Viszont mögöttem éleződött a helyzet, egymásra zárkóztak a csapatok.

Csak, hogy folytatódjon az erőltetett szerda-szombat menet, következett a Fradi elleni első meccs a Grupiban! A hely szellemének megfelelően az én csapatom játszotta a Hidegkútiban megismert stadionavató-videóról Wild kisasszonyt! Az 5-0-s vereség gyakorlatilag felért egy gangbang-el! 🙂 El is döntöttem, hogy a visszavágót már csak felkészülési meccsnek fogom tartani!

Jöhetett a következő rangadó a Vidi ellen! A forduló tétje az volt, hogy ha Kikap a Vidi nálam Carillo állása veszélybe kerül, Míg ha nyer a Fradi, akkor már biztosan nemzetközi induló! A meccs izgalmas volt, ismét nagyon stabilan védekeztünk, és bár kevés lövésünk volt, azok konkrét gólveszélyt jelentettek! A vége 0-0 lett, de ez az egy pont azt jelenti, hogy megtartottam a 3. helyet a Kisvárda győzelme ellenére!

Folytatásban jön a Fradi elleni MK visszavágó, majd ismét a Fradi, de bajnokin! Így még nincs vége a menetelésnek, de álljuk egyenlőre a sarat! Bár a szezon elején és a felső ház volt kitűzve, és ezen a téli szünetben sem változtattunk, azért szomorú lennék, ha nem indulhatna a csapat a következő szezonban a nemzetközi porondon! Mindeközben már alakul a következő szezon kerete, de erről majd később!

HandballTrainer

Sziasztok! Egy a valóságban kézilabdaedzőként tevékenykedő 40 feletti hapsi vagyok, aki szívesen játszik manager játékokat!