La LigaReal Madrid

A Real Madrid és a világ legértékesebb kölcsönjátékosai

Az előrejelzések szerint fel fog lendülni az átigazolási piac, de ez nagyon nem fogja megrázni a Real Madrid együttesét. A királyiak Erling Haalandra és Eduardo Camavingára vetettek szemet, ami – ha összejön – eléggé költséges üzlet lesz. De a madridiaknak ettől a szeme sem rebben, hiszen a kölcsönbe adott játékosaik értéke meghaladja a 200 millió eurót.

A Transfermartk értesülései szerint a Real Madrid jelenleg kölcsönben szereplő 13 játékosának értéke 205.1 millió euró, ami több, mint bármely más csapaté. Az Inter a második a sorban kerek 200 millióval, majd a Barcelona következik 150 millióval, és végül a Chelsea 126 millió euróval.

Ezek a játékosok jól jönnek a klubnak, mint az anyagi oldalát nézve a dolognak, és mint tehetség szempontjából is. Ha az eladásuk mellett döntenek, akkor az értük kapott pénzből fedezhetik a jövőbeni vásárlásaikat. Ez is azt mutatja, hogy a Madrid hajlama a fiatal tehetségek összegyűjtésére kezd kifizetődővé válni, mert vagy jó áron tudja a fiatalokat továbbadni más kluboknak, vagy hamar helyet találnak nekik a kezdőben.

A csapat jelenleg kölcsönben szereplő 13 játékosának az értéke is többnyire nőtt a Bernabeutól távol töltött idő alatt. Közülük is Achraf Hakimi és Martin Odegaard a legértékesebb a maguk 54 és 45 millió eurós vételárával. Vannak azonban olyan játékosok is, akiknek nem sikerült megtartaniuk az értéküket. Alvaro Odriozola vételára is majdnem a felével csökkent a Bayern Münchenbe való távozása után, és Borja Mayoral, Andriy Lunin és Jorge de Frutos sem érnek már annyit, mint amikor a Real Madridban szerepeltek.

A Transfermark azt is megvizsgálta, hogy mely játékosok értéke növekedett a legtöbbet a kölcsönszerződésük alatt Európában. Luka Jovic értéke 58 millió euróval nőtt a Frankfurtnál töltött ideje alatt, Achraf értéke 49 millióval Odegaardé pedig 38 millió euróval lett több, mint előtte. A legnagyobb értékugrást Kylian Mbappé produkálta, aki 85 millióval ért többet a kölcsön szereplése után a PSG-nek, bár az Ő esete nem volt valódi kölcsönszerződés.