Barcelona

Barcelona: Ter Stegen hosszabbítása körüli helyzet

A Barcelona kapusa, Marc-Andre ter Stegen szerződés hosszabbítása az egyik legfontosabb. Hónapokat töltöttek azzal, hogy megegyezzenek, de még mindig messze vannak egymástól az álláspontok. A katalán klub úgy érzi, hogy amíg nem tudja pontosan a koronavírus hatását, addig nem is tudnak megegyezni, így a tárgyalások jelenleg nem haladnak, és tisztában vannak ennek veszélyével.

A kapcsolat a Barca és Ter Stegen képviselői között kiváló. A részletekben eltérnek a vélemények, de mindkét fél a hosszabbításra törekszik. A játékos ügynöke, Gerd vom Bruch megérti miért szünetelnek a tárgyalások, és tudja, hogy a Barcelonának előbb meg kell ismernie a mostani állapot pénzügyi helyzetét.

A Barca szünetelteti a tárgyalásokat Nelson Semedoval és Arthurral is.

Ter Stegen hosszabbítani szeretne, mert boldog a családjával, de azt is megérti, hogy a dolgok nem lesznek ugyan azok a járvány után, viszont szeretné azt érezni, hogy a klub értékeli.

A német válogatott játékos nem keres annyit, mint csapattársai (akik mostanában hosszabbítottak). Több, kevesebbet játszó társa is magasabb fizetéssel rendelkezik, mint Ő. A klub elfogadja ezt az álláspontot, de a jelenlegi pénzügyi helyzet komplikált és próbálnak megoldást találni rá.

A klubhoz közeli források szerint Ter Stegen prioritása a szerződés hosszabbítás, és nem igaz, hogy a többi klub ajánlatára vár. Persze ez nem jelenti azt, hogy nem keltette fel más csapatok érdeklődését. Amennyiben Ter Stegen nem hosszabbít az idén, úgy a Barcának jövő nyáron el kell adnia, mielőtt 2022-ben ingyen távozna.

A Juventus, a Bayern München, a Manchester City és a Chelsea is figyeli a helyzetét. Pep Guardiola 2016-ban Őt próbálta meg először leigazolni, de végül Claudio Bravoval kellett beérnie.

forrás