La LigaReal Madrid

Real Madrid: Zidane fekete bárányai

Minden edzőnek megvannak a maga kedvencei, ez alól Zinedine Zidane sem kivétel. Vannak azonban olyan játékosok is minden csapatban, akik a képességeik ellenére, az edző általi teljes mellőzöttségben tengetik a napjaikat. A Real Madrid keretében is megfordult már számos ilyen játékos, most a MARCA szedett össze néhányat közülük, akik Zidane edzősége alatt lettek kegyvesztettek.

Dani Ceballos saját bevallása szerint egy szót sem beszélt azóta Zidane-al, amióta Londonba került. Ez megdöbbentő, hiszen a spanyol csak kölcsönben szerepel az Arsenalnál, tehát elvileg visszatér majd a Bernabeuba. A klub amúgy fontos szerepet szánt neki U-21-es Európa Bajnoki címe után, de Zidane másképp gondolta. Nem ez az első eset, hogy Ceballos rossz véleménnyel van az edzőéről, az egyetlen együtt töltött szezonjuk alatt sem jöttek ki egymással. De nem csak Ceballos az akinek problémája volt a francia mesterrel.

Alvaro Morata sztárként tért vissza a spanyol fővárosba 2 év után a Juventusból. Torinóban egy kulcsjátékos volt, villogott a Bajnokok Ligájában és majdnem 100 meccsen 27 gólt szerzett. Zidane tárt karokkal várta, mert szüksége volt egy másik klasszikus 9-esre is, de végül nem adott neki annyi lehetőséget, mint ami Moratanak megfelelt volna. Bár a spanyol fontos tagja volt a csapatnak a 2016/17-es szezonjában, a nagy meccseken soha sem játszott és ez felélte a türelmét Zidane-al kapcsolatban, végül a Chelsea-nél kötött ki.

Mateo Kovacic egy évvel tovább maradt, mint Morata, annak ellenére, hogy ő is csak a ‘B’ csapatba számított. A horvátot Zidane soha sem látta annyira fontos játékosnak, hogy Kroos vagy Modric helyett szerepeltesse a fontos mérkőzéseken. Végül Kovacevic türelme is elfogyott és követte Moratat a Chelsea-be.

James Rodriguez sem volt boldog a cserepadon a 2016/17-es szezonban, így végül beleegyezett, hogy tesz egy kitérőt a Bundesligába. Zidane elég nyilvánvalóan nem szeretné Jamest a csapatába, a nyáron azonban nem sikerült vevőt találni a kolumbiai számára, így újra együtt kell dolgozniuk. A bajnokság elején még kapott pár perc lehetőséget a játékra, de aztán újra kegyvesztett lett.

Gareth Bale az egyetlen olyan játékos, aki nem hagyta el a Real Madridot annak ellenére sem, hogy megromlott a viszonya Zidane-al. A walesi vesszőfutása immáron 3 éve tart, és tavaly nyáron Zidane világossá tette, hogy azt szeretné, ha Bale távozna a csapatból. A könnyes búcsúra végül nem került sor, de a kapcsolatukat sem rendezték a felek, akik mostanában leginkább teljes közönnyel viseltetnek a másik iránt.