FM20

A kényelmetlen kispad esete…

Ott tartottunk, hogy a csapat a jól megérdemelt őszi sikert ünnepelve ment el a téli szünetre. Persze ilyenkor sem áll meg az élet egy sportcsapat háza táján. Egy extra rövid, egy hetes pihenő után, még karácsony előtt megkezdődött a felkészülés. Már csak azért is, mert január 25-én korán kezdve a tavaszt, a Mezőkövesd ellen bajnokit kellett játszani! Úgy terveztem, Hogy január első hetéig egy nagyon magas intenzitású programmal készülünk, amit majd egyre jobban lazítva térünk át a taktikai gyakorlásra! Kő keménye bele is vágtunk azzal a tudattal, hogy Kukoc távozik, és Mezghrani elvileg január végén már elkezdheti a labdás edzéseket! De amikor az ember azt hiszi, hogy a bab is hús, jönnek ám a meglepik. Kezdődött azzal, hogy Kamber a 3. edzésen megsérült és előreláthatólag 3 hónapra kiesett! Nagy gond, hiszen az egyetlen olyan ember, aki az ősszel minden meccset végig játszva vezette a védelmet! Na, gyors töprengés, mi legyen! Oké, Lovric bemegy a helyére és akkor Lovric helyén Kálnoki-Kis játszik, így legalább ő is megnyugszik! Aha, ahogy azt Móriczka megálmodta! 4 napra rá Lovric is kidőlt 3 hónapra! Ami külön érdekesség, hogy mindketten Kukoc durva edzésviselkedése miatt! (He? Ez a faszi még kicsinálja itt nekem a bandát, mielőtt lelép?) Nesze neked vészterv! Mivel így mindössze ifisták maradtak volna cserének védelemben, ami önmagában nem lenne baj, csak ha élesben be kell dobni őket, akkor gond lehet, keresni kezdtem a helyetteseket! Konkrétan Otigba és Lipták akadt a horogra! Lipták imádattal, minimál pénzért ott is hagyta a Gyirmótot miattam! Otigba viszont olyan fizu igénnyel állt elő, hogy ha személyesen a Csányi és a Mészáros a szponzor, akkor is kiröhögtem volna! Gondoltam, mindegy is, megoldjuk ezt a még hátralévő 2,5 hónapot a jó öreg Liptákkal!

Na de hogy nehogy má’ ennyi legyen csak, Tujvel bejelentette, hogy mi lenne ha lelépne Horvátországba! Próbáltam maradásra bírni, de menni akart, na mondom, akkor 250.000 euró és pacsi! Úgy is ott hesszel a Berla, legalább adhatok neki lehetőséget néha! Ahhhhhaaa, 2 napra rá a Levkovichért is bejelentkeztek! Izraeli klubok kopogtattak és hangos shalom kiáltással letettek egy táska pénzt az asztalra! No, gondoltam itt álljunk már meg picit! Kidőlt 2 védő, lelép 2 kapus! Há’ mi lesz így? Pofozó zsák lesz belőlünk! Úgyhogy odacsaptam az asztalra és közöltem: Ácsi direktor bácsi, mégis mit tetszik csinálni? Majd én megmondom, ki, hova, mennyiért! Robi barátunk kapott is szintén egy 250-es minimumot gyorsan! Végül Tujvel sem ment sehova, lenyugodott, meg is dicsértem!

Gondoltam januárban csak kéne játszani 3-4 felkészülési meccset, de meglepetésemre nem engedte a játék, így a Mezőkövesd ellen úgy léptünk pályára, hogy az új védelem egyetlen másodpercet nem gyakorolt együtt. Mit ne mondjak…. Hozzám képest a torkos borz, ipari tanuló! De hogy miért, most megláthatjátok!

Szóval Mezőkövesd – Honvéd! Hazaiaknál Kuttor helyen forrósodik, a 11. helyen álltak! Aztán elkezdődött a meccs! Mivel az új védelem miatt nem mertem rohamozni egyből, a szokásos óvatos, rövid passzossal kezdtem! 26. perc 1-0 oda! Upsz, gondoltam… Labdabirtoklás 37%! 38. perc 2-0! Na, baszki támadni kell, ha tetszik, ha nem! Szünetben lecseszés, stratégia váltás! 58. perc 3-0! Kezdtem az arcom kaparni! Mi ez már??? Aztán szépítettünk a 72. percben! Na de akkor is!!! Természetesen 4. helyre reccsentünk vissza egyből!

4 napra rá Fradi! Tyű azt a betyárját, mi legyen, ezek kitömnek bennünket, mint barna medvét a Mezőgazdasági Múzeum! Stratégia óvatos, rövid passzos! Fölényben a Fradi, nekem csak a kontrák jutnak szinte! 69. perc 0-1! Gondoltam ez azért várható volt, de milyen egy edzői hitvallás, a 0-1 is ugyanaz a NULLA pont, mint a 0-3, úgyhogy gyerünk előre és hátha! Már majdnem elkönyveltem, hogy jön a papírforma, de a 92. percben Ugrai egy büntetőből egyenlített! 92. perc!!! Hohohohóóóóóó! Hol a pezsgő??? Mire elővettem volna a hűtőből, máris raktam vissza! 96(!) perc 1-2! Hát, hogy az a…. Na de oké, ez már azért vállalhatóbb eredmény!

Újabb 3 nap múlva Újpestre ugrottunk át! Na de a felkészülést teljesen meg kellett változtatni, mert pihentetni kellett a fiúkat! Nagy baj nincs, de össze kell szedjük magunkat! A Megyeri úton felcsillant a remény! 16. perc 1-0 ide! Mire egyet pislogtam, már 1-1! Sőt, hogy azt a reményt el is ássuk egyből, a 29. percben már 2-1 oda! Na, gondoltam a szünetben kipróbáljuk az új hadrendet, ami már valóban a 3-5-2! Így is tettem, de az 57. percben végképp elástuk magunkat! 3-1 oda! Háááát…. A meccsről haza felé menet zsebre raktam a Honvéd logós tollat, nehogy má’ ott mradjon az irodába, ha holnap nem kell dolgozni jönni többet! 😉

Na de még nyugi van, jön a Debrecen 4 nap múlva jön a Loki! Mondjuk a 3 meccsen kapott 8 gól nem sok jót sejtetett! Frissítés, Alapból 3-5-2, Mezghrani be a csapatba Gazdag vissza a kezdőbe! Mikor ha nem most, hiszen a Debrecen a 3. helyen, mi a 4.-en! 2. perc Érkezik Lanzafame és Mezghrani beadását beveri! Szuper! Na de most kellene lendületben maradni! Ja! 6. perc 1-1. Ohhh…. majd a 28. percben már 1-2! (Itt egy hosszabb sípolás hallatszik!) 39. perc 2-2, Ugrai rúg be egy Yaya Touré bepaszt! Juhuhuhu! Naaaa…. Csak lesz valami! A szünetben dicséret, de mutassuk már meg, hogy jobbak vagyunk! Jön is a 65. perc és érkezik megint Ugrai, aki ezúttal Hidi passzát váltja gólra! Na ez az a pillanat, amikor egy edző vallásos lesz! De imáim meghallgatásra kerültek és nyertünk! Újra a 3. helyen a csapat!

Folytatás a jelenleg kieső helyen tanyázó Kaposvár ellen! Reméljük felszálló ágban vagyunk és most már jönnek a gólok és az eredmény is!

Jövök még….

HandballTrainer

Sziasztok! Egy a valóságban kézilabdaedzőként tevékenykedő 40 feletti hapsi vagyok, aki szívesen játszik manager játékokat!