La LigaReal Madrid

Real Madrid: Odegaard jövője Modrictól függ

Amíg a háttérben zajlanak a lázas előkészületek a bajnokság folytatására, addig a Real Madrid Martin Odegaard és Luka Modric jövőjével is foglakozik, hiszen a két játékos sorsa szorosan összefonódik.

Odegaard a Real Sociedad egyik legjobbja volt eddig, és bár 2 éves kölcsönben állapodtak meg a Real Madriddal, a Sociedadnak kevés esélye van megtartani a fiatal norvégot jövőre is. Hacsak Modric másként nem dönt. Ugyanis ha a horvát középpályás marad Madridban a 2020/21-es szezonban is, akkor Odegaardnak még nem lesz helye a királyiaknál.

A Real Madrid számos hasonló döntést lesz kénytelen meghozni a nyári átigazolási időszakban majd, többek között Gareth Bale, James, és Mariano Diazzal kapcsolatban. A világjárvány miatti rossz pénzügyi helyzet miatt nem lesz egyszerű megszabadulni tőlük, hiszen a fizetési igényük elég magas, ami miatt nem fognak sorban állni értük a kérők.

Modricnak amúgy már csak 1 év van vissza a szerződéséből, és sajnos a teljesítménye is visszaesett az elmúlt 12 hónapban, de ennek ellenére is vannak iránta érdeklődő klubok. A legutóbb közel állt ahhoz, hogy az AC Milannál kössön ki, de a jó barátja Zvonimir Boban távozása miatt a klubtól ez végül nem jött össze.

A másik lehetséges kérője az Inter Miami. David Beckham is gőzerőkkel dolgozik azon, hogy egy ütőképes csapatot tudjon felmutatni az MLS-ben, ahol most nagyon jól jönne Modric tapasztalata.