Barcelona

Bojan Krkic: A Barcelonának olyan emberekre van szüksége, mint Xavi

Bojan Krkic a katalán SPORT-ban mondta el a véleményét a Barcelona és Xavi helyzetéről:

„Ami a legjobban megérintett az Ajaxnál az volt, hogy mennyi legenda vesz részt a klub életében. Nem csak az első csapatnál, hanem az irodákban és a fiataloknál is. Az igazgató Edwin van der Sar, míg a sportigazgató Marc Overmars.”

„Az edzőpályán felosztják a csapatot négy különböző csoportra: kapusok, hátvédek, középpályások és támadók. A kapus edzők dolgoznak az első csoporttal, de sokszor Van der Sar is ott van! A hátvédek Jaap Stammal, a középpályások az edzővel, Frank de Boerral és a támadók pedig Denis Bergkamppal dolgoznak. Mindegyik Ajax legenda valami különlegeset ad hozzá és azon vannak, hogy kihozzák a játékosokból a legjobbat. Nagyon tisztelik őket és amikor beszélnek mindenki odafigyel rájuk.”

„Szeretnék valami hasonlót a Barcelonánál, amikor ezen gondolkozom akkor Xavi Hernandez neve jut eszembe. Nos, nem én vagyok az aki eldönti mikor és hogy, de biztos vagyok benne, hogy előbb vagy utóbb Xavi a Barca edzője lesz. Az olyan személyek, mint Ő vagy Carles Puyol, túl sok mindent jelentenek a klubnak, hogy ne építsenek rájuk. Ők lennének a legjobb megoldás, hogy tovább örökítsék a Barca hagyományait – nem mondom, hogy Quique Setién nem érdemelte meg az esélyt, amit megkapott.”

„Az üzenetem inkább szerkezeti, egy koncepció. Amikor Joan Laporta volt az elnök két döntéssel is történelmet írt: Pep Guardiolát választotta Jose Mourinho helyett, a kosárlabdázóknál pedig Xavi Pascualt Ettora Messina helyett. Mindkettő megnyerte a Bajnokok Ligáját, de ami fontosabb a trófeáknál, hogy szenvedélyesek voltak és tudták mi kell ahhoz, hogy sikeresek legyenek. Egyikük se volt tapasztalt. Ki más tudja jobban megmutatni mit jelent a Barca, vagy hogyan kell ilyen csapatot irányítani, mint Xavi? Senki. Ő erre készült gyerekkora óta. A Barcelonának ilyen emberekre van szüksége, akiktől tanulhatnak a többiek.”