Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Casemiro: hét év, hét pillanat

Casemiro 2013 április 20-án debütált a Real Madrid első csapatában. Ebből az alkalomból a Marca össze állított hét olyan pillanatot, amiket sose lehet elfelejteni.

Casemiro bátor döntést hozott, amikor elhagyta a Sao Paulo csapatát a Real Madrid Castilla kedvéért. Sokan nem is értették, hogy miért hozta meg ezt a döntést. Nem tudták, hogy volt egy álma. Brazíliában arról álmodott, hogy majd Xavi Alonso-val, Ronaldo-val, Ramos-al játszik együtt.

Egy:

Az álma akkor vált valóra, amikor José Mourinho beválogatta a keretbe a Real Betis elleni La Liga mérkőzésen. Casemiro a teljes 90 percet végig játszotta Luka Modric és Mesut Özil mellett. A mérkőzést megnyerték 3-1-re,szép debütálás emlék.

Erre ő maga így emlékezett vissza:

„Nagyon szeretem ezt a mérkőzést, és ami előtte történt, sose felejtem el. Az első csapattal utaztam, de nem gondoltam, hogy játszani fogok. Legfeljebb néhány percre gondoltam, hogy beállhatok. De előző nap Mourinho felhívott az irodájába. Kérdezte, láttam-e a táblát, mert 11 név van rajta. És az enyém is ott van. Azt mondta, játszani fogok.”

Kettő:

17 perc Dortmundban

Miután 2013/2014-ben az első csapatban szerepelt, érkezett Carlo Ancelotti. A brazil nem élvezte a teljes bizalmát az edzőnek. A fordulatot a Bajnokok Ligája negyeddöntő második mérkőzése hozta meg Dortmundban.

A Real Madrid 3-0-ás előnnyel érkezett, de nehéz helyzetbe hozta magát. 2-0-ás hazai vezetésnél a mérkőzés utolsó szakaszában Ancelotti úgy döntött, hogy beküldi Casemirot. A hátralevő 17 percben minden dortmundi próbálkozást megsemmisített.

Három:

A nap, amikor Zinadine Zidane beleszeretett

Egy szezont kölcsönben töltött a Porto csapatánál, amikor Zidane érkezett a kispadra 2015-2016-os szezonban. A kezdet nehéz volt a brazil számára, de két hónap alatt megtalálta a helyét.

A Camp Nou-ban aratott 0-2-ás győzelemben játszott szerepe meggyőzte a franciát, olyan hatásos volt a teljesítménye. Azóta érinthetetlennek tartja. A szezon lezárásaként megnyerik a Bajnokok Ligáját, Casemiro immár a másodikat.

Négy:

Pontozás Cardiffban

Casemiro megszilárdította a pozícióját Luka Modric és Toni Kroos mellett a középpályán,amely már egy korszakot jelent.

2016-2017-ben történelmi duplázásra kerül sor, a bajnokság és a BL megnyerésével. Egy fantasztikus szezon végén a Juventus ellen gólt is szerez.

Öt:

A történelmi triplázás

A 2017-2018-as szezonban a Manchester United ellen gólt szerez az UEFA Szuper Kupában.

Hat:

Kiváló szezon kezdet, amelynek a végén a csapattal egymás után három Bajnokok Ligáját nyernek, szám szerint pedig a Real Madrid 13.BL címét.

Hét:

Tizenhárom cím hat szezonban

Casemiro ma is érinthetetlen Zidane csapatában. Ezt meg is hálálja, és januárban megnyerik a Spanyol Szuperkupát, ami a 13.címe Casemiro-nak, vagy ahogyan a rajongók gyakran nevezik:a Tanknak.

Forrás:Marca, kiemelt kép: Goal.com