La LigaReal Madrid

A Real Madrid még nem adta fel a bajnokságot

Már 42 nap is eltelt azóta, hogy felfüggesztették a spanyol bajnokságot a La Ligát, amiből még 11 játéknap lenne vissza. A jelen helyzetben mindenkinek rengeteg ideje van arra, hogy a focival foglalkozzon, bár a Real Madrid csapata sem menekülhetett meg a bizonytalanságtól és krízistől ami elérte a sportágat.

A Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) a napokban közölt egy lehetséges ütemtervet, ami arra az estre vonatkozna, ha a bajnokságot nem lehetne befejezni. Ez a megoldás kissé aggasztja a csapatot, hiszen ha a jelen állás szerint avatnak bajnokot, akkor a Barcelona lesz az.

A Real Madrid igyekszik nyugtatni a játékosait, és szeretnék, ha mihamarabb edzésbe is állnának, mert szerintük csak ez az egyetlen elfogadható opció. Az edzésekre május végéig biztosan nem kerül sor. A bajnokság csak akkor folytatódik június közepén, ha minden feltétel adott lesz a meccsek biztonságos lebonyolítására.

Jelenleg a csapat Zidane személyre szabott edzéstervét követi, mindenki egymaga otthon. Ez persze nem lenne elég a folytatáshoz, a klub úgy számol, hogy 3 hét edzésre lenne szüksége a játékosoknak, mielőtt újra munkába állnának a bajnokságban. A madridiak azt szeretnék, ha a La Liga folytatódna, és persze meg is szeretnék nyerni azt. Meggyőződésük, hogy ha minden feltétel adott lesz, akkor az idény hátralévő része is megrendezésre kerül majd. A királyiak azzal is tisztában vannak, hogy a játéknapok beosztása eléggé sűrű lesz, de szerintük nem lehet úgy bajnok egy csapat sem, hogy nem játszották le az összes mérkőzést az idényben.

A RFEF nem adott ki még hivatalos nyilatkozatot a témában, vagy folytatott tárgyalásokat a csapatokkal, de eljöhet az ideje annak is, hogy az UEFA bekéri a hivatalos végeredményeket az adott bajnokságokból a következő BL idényre való tekintettel. Erre a döntésre a jövő héten lehet számítani. Ezalatt a FIFA is dolgozik azon problémák megoldásán, amit a bajnokságok felfüggesztése okozott.

Az UEFA jelenleg nagyon elszánt, hogy befejezze a bajnokságokat, ahogy Belgium is tette, de kedden találkozik majd az európai klubok és labdarúgó szövetségek képviselőivel, majd csütörtökön lesz egy döntés arról, hogy meddig lehetséges meghosszabbítani a bajnokságokat.