La LigaReal Madrid

Real Madrid: Tervezett keretszűkítés

Az átigazolási piac éppen radikális változásokon esik át a világjárvány miatt, ezért számos klubnak kreatívnak kell lennie, ha továbbra is versenyképes szeretne maradni. A tavaly nyári átigazolásokhoz képest sokkal kisebb összegekért fognak a játékosok klubot cserélni, pluszban a fizetés csökkentések mellé még a csapatok létszámát is csökkenteni kell majd.

A Real Madrid vezetőségének sok munkája lesz a következő átigazolási időszakban, hiszen jelenleg 36 labdarúgó áll a rendelkezésükre, akik közül igazán senki sem szeretne távozni. A MARCA részletezte a lehetséges akciótervet a csapat vonatkozásában.

Areola és a szerződés

Zidane 25 fős keretében csak Alphonse Areola szerződése fog lejárni. A francia kapus kölcsönben szerepel a csapatban a PSG-től. Ha a Madrid nem vásárolja meg, vagy a PSG nem hosszabbítja meg a kölcsönszerződését, akkor Areola visszatér Párizsba és Lunin veszi át a helyét a felnőtt csapatban.

Reinier és a 10 kölcsönbe adott csapattársa

Martin Odegaard csillaga ragyog a legfényesebben a kölcsönbe adott játékosok közül. De rajta kívül még mások is visszatérhetnek a királyiakhoz a nyáron. Lunin az egyikük, de ott van még Alvaro Odriozola, Jesus Vallejo, Achraf Hakimi, Sergio Reguilon, Dani Ceballos, Borja Mayoral, Oscar Rodriguez és Kubo. Illetve Reinier is, aki nem kölcsönben játszik, hanem a Castillánál.

A 100 milliós igazolások

A spórolás mellett a Real Madrid természetesen el is szeretne adni játékosokat, hogy felszabadítson néhány helyet a csapat kulcspozícióiban. Erling Haaland és Eduardo Camavinga is a kiszemeltek között vannak és a megszerzésükhöz egy nagyobb összegre lesz szüksége a klubnak. Gareth Bale, Mariano Diaz, James Rodriguez és még Ceballos is a lehetséges távozók listáján vannak. De a csapat a Brahim Diaz és Luka Jovicért érkező ajánlatokat is meg fogja hallgatni.

Az új generáció

A Real Madridnál körvonalazódik az újabb generáció, akik közül már többen is szerepeltek a felnőtt csapatban. Aschraf kölcsönszerződése is lejár a Borussia Dortmundban és jövőre is kezdő szeretne lenni bármelyik csapatban. Odegaardot tárt karokkal várják vissza Madridba, Reguilon és Oscar Rodriguez is jól teljesítenek a jelenlegi csapataiknál, ahogy Kubo is. Ők is hamarosan visszatérhetnek a fővárosba.