BarcelonaLa Liga

Setien: „Nem okozna gondot átengedni a kispadot Xavinak”

Quique Setien elismerte, hogy okozna neki gondot átengednie a Barcelona kispadját ha erre kérné a klub. A Las Palmas és a Real Betis korábbi vezetőedzőjét télen nevezték ki Ernesto Valverde menesztése után.

Az El Largueronak adott interjújában a következőket mondta: „Remélem Xavi visszatér a csapathoz. Játékosként mindig is csodáltam őt. Ha át szeretné venni majd a csapatot nekem nem okozna gondot átadni azt.”

Setien azt is elismerte, hogy kicsit meglepte, hogy felkérték a feladatra. „Napokkal azelőtt, hogy a Barcelona felkért a feladatra én éppen Egyiptomba készültem, hogy ott dolgozzak majd. A Camp Nouba ingyen is eljöttem volna, vagyis nem teljesen ingyen, de bármilyen körülmények között is elvállaltam volna az állást.”

Josep Maria Bartomeu sok kritikát kapott Valverde utódjának kinevezéséért, de Setiennek nincs gondja az elnökkel. „Remélem kitölti majd az idejét a klub élén. Nagyon jó a kapcsolatunk, sokat beszélünk egymással.”

Neymar és Lautaro Martinez a két legnagyobb név, akik nyáron a csapathoz érkezhetnek. „Minden jó képességű játékost szeretek és szerintem Neymar is közéjük tartozik. De még egyáltalán nem biztos, hogy sikerül is megszerezni őt Párizsból. Véleményem szerint mind a ketten jól illenének a Barcelona csapatába, mert tehetséges és jó játékosok. Messi soha sem mondott nekem semmit Neymar leigazolásával kapcsolatban, és nem hiszem hogy valaha is fog.”

Messi szerződéshosszabbításáról így vélekedett: „Remélem továbbra is bízik majd bennem. Majd közösen meggyőzzük, hogy maradjon csapat része.”