Átigazolási HírekChelseaPremier League

Wilian”Kész vagyok szerződés nélkül is játszani „

A Chelsea brazil támadója, Wilian megnyitja a vitát arra vonatkozóan, hogy abban az esetben, amennyiben a Premier League június 30.után fejeződne be, akkor szerződés nélküli is végig játsza azt.

A koronavírus járvány miatt sorra függesztették fel az országok bajnokságaikat. Nem történt ez másképp Angliában sem.

Az UEFA megtette a lépéseket, hogy a klubok megkapják a lehetőséget bajnokságaik és a Bajnokok Ligája befejezésére az Euro 2020 jövő nyárra halasztásával. A legtöbb országban a kijelölt időpont június 30-a, és a legtöbb a nyáron lejáró szerződés időpontja is ez.

Na de mi van abban az esetben, ha a bajnokság ennél a dátumnál tovább fog tartani? Nagyon sok labdarúgót és klubot érint a kérdés. És erre egyenlőre az UEFA se tudott még semmilyen iránymutatással szolgálni.

Most Wilian megnyitotta ezt a csapot, elsőnek és önként adva választ. A Chelsea és közötte fennálló szerződés éppen június 30-án fog lejárni. Az Esporte Interativo-nak adott nyilatkozatában elmondta, hogy amennyiben a szezon meghaladja a június 30-ig tartó határidőt, akkor is végig játsza a szezont.

„Ha a bajnokság tovább tartana, és meghaladná a június 30-át,úgy nem jelentene problémát a számomra, hogy befejezzem a bajnokságot. Hűséges vagyok a klubhoz, ahogy a klub is is mindig az volt velem, függetlenül az aláírt szerződéstől.” – mondta.

Wilian jelenleg még egy hétig otthonában kell tartózkodjon, mivel egyik társa, Callum Hudson – Odoi tesztje pozitív eredményt mutatott a koronavírusra. De biztosított mindenkit arról, hogy mindent maximálisan megtesz a csapatért szerződéstől függetlenül.

„Nem tudjuk, hogy hogyan fog folytatódni a bajnokság, láttuk, hogy felfüggesztették az Európa Bajnokságot, a Copa de América-t is. Volt olyan hír is, hogy vissza vonják a bajnokságot, de nem tudunk semmi biztosat.” – mondta.

Jelenleg csapattársaihoz hasonlóan ő sem hagyhatja el otthonát. Kizárólag élelmiszert vagy gyógyszert venni mehet ki, és ha megszegi ezt, akkor a klub bírságot szabhat ki rá. Noha a jövő hétre edzés volt ütemezve a csapatnak, a karantén lejártával, ez is bizonytalan. Minden a koronavírus szigetország beli terjedésétől függ.

„Ez nehéz idő mindenki számára, de közösen túl leszünk rajta.” Elmondta még, hogy az edzéseket otthonában végzi, ahogyan a legtöbb játékos jelenleg,hiszen a házunkban található közös edzőtermet sem használhatja.

#maradjotthon

Forrás: Marca, kép: Transfermarkt