Átigazolási Hírek

A koronavírus utáni labdarúgásban nem lesznek elszállt árak

A labdarúgás próbál úrrá lenni a koronavírus által okozott helyzeten, egy darabig még dacoltak a valósággal, a La Liga, a Premier League és a Bundesliga fordulóit is lejátszották volna múlt héten zárt kapuk előtt, de végül nem tehettek mást, fel kellett függeszteniük a bajnokságokat.

Azóta elkerülhetetlen, hogy a klubok ne nézzenek szembe a gazdasági válsággal.

A FIFA készen áll, hogy segítsen és olyan eszközöket adjon a kluboknak amikkel túlélhetik ezeket a nehéz időket.

Az olyan csapatok, mint a Werder Bremen, Borussia Mönchengladbach, a Lyon és a Hearts, már bejelentették, hogy kénytelenek a játékosok fizetéseit csökkenteni, vagy elküldeni közülük párat.

A kluboknak nincs bevétele, ami súlyosan érinti őket.

A FIFA elnöke, Gianni Infantino elindította programját amivel igyekszik minimalizálni a veszteségeket és támogatja a klubokat.

Nagyon sok minden múlik azon, hogy hogyan alakul a koronavírus elleni harc, de a klubok már most készülnek megváltoztatni az átigazolási politikájukat.

Senki se garantálhat szerződéseket a világjárvány alatt, és a bevételek, befektetések és a kiadások is csökkenni fognak.

Dolgoznak a megoldáson, hogy a foci visszatérhessen a pályára, és akár a nyáron is befejezhetik a bajnokságokat.

„Az összegek csökkenni fognak és senki se fog 100 millió eurókat költeni egy játékosra.” -mondta egy Sport Igazgató a MARCA-nak.

„A sztori meg fog változni és nem lesz több ilyen.”

„Problémát fog okozni azoknak a kluboknak, akik több ilyen játékost is leigazoltak, sose fogják azt a pénzt visszakapni.”

„Az árak lejjebb fognak menni.”

Eddig 9 játékos került többe, mint 100 millió euró: Nymar, Kylian Mbappé, Philippe Coutinho, Joao Felix, Ousmane Dembélé, Antoine Griezmann, Cristiano Ronaldo, Paul Pogba és Eden Hazard.

A FIFA és az UEFA is próbálja megakadályozni azt a katasztrófát, hogy a sorozatokat nem tudják újraindítani, de figyelmeztették a klubokat, hogy erre a lehetőségre is számítsanak.

Az átigazolási összegek csökkenése mellett a fizetésekre is hatással lesz.

A labdarúgás, mint közösség, valószínűleg a koronavírus után egy új helyzetben lesz.

A Real Madrid az egyik klub akik megerősítették, hogy felkészültek a kihívásokra amikkel majd szembe kell nézniük.