Hacienda BernabeuLa LigaReal Madrid

Kiengedte a vezetést a kezéből a Real Madrid

A tegnapi Levante elleni mérkőzés minden valószínűség szerint fizikai fájdalmat okozott a királyi gárda rajongóinak. Olyan fontos mérkőzések előtt került a csapat hullámvölgybe, amik meghatározóak lesznek a bajnokság és a Bajnokok Ligája versenyében is.

Az első félidőben magabiztosan, lendületesen játszottak, sorozatos támadásokkal préselték ellenfelüket a 16 környékére. A Levante okosan felépítette védelmét, egy pillanatra se tévesztetve szem elől a veszélyforrásokat. Hiába próbálkoztak a fehérek, mellé – fölé-kapusba találtak csak, nem sikerült a hálót megrezegtetni.

Amikor a Levante kontrához jutott, megmutatta, milyen gyorsan tudnak veszélyt jelenteni Courtois kapujára. A Real védői igyekeztek vissza érni, ami nagyjából sikerült. Az első félidő gól nélkül telt, de a nézők már ekkor elégedetlenkedtek. Joggal.

Mindenki várta, hogy a második félidőben végre beérik a gól, hiszen a Levante emberei szemmel láthatóan fáradtak a Madrid prése miatt. De továbbra se ment, semmi nem sikerült. Mindenki próbálkozott gólt szerezni, Modricról Marcelon át-talán Courtois nem.

Viszont az ellenfeleknek elég volt egyszer megtalálni a rést a pajzson, egy villámgyors kontrából be is találtak. Ezzel megszületett a végeredmény, bár volt még 10 perc a végéig. Ebből aki tudott, még 5 percet nézett, én nem. Eleget láttam.

Sok rossz hír van, habár a helyzet nem tragikus. A legkisebb baj most, hogy a katalán rivális 2 ponttal átvette a tabella első helyét. Sokkal rosszabb az, hogy a mutatott játék képe olyan időket idézett, mint a nyári előszezon fájdalmas emlékei. Gólképtelenség. Fantáziátlanság. Nem tudtak ritmust váltani, és noha látszott, hogy nem működik amivel operálni akarnak, mégse váltottak taktikát.

Hazard sérülése. Zidane azt mondta a mérkőzés után, hogy rosszul néz ki. A lehető legrosszabbkor, épp hogy visszatért remek formában, kulcsmérkőzések előtt sérül le. A City ellen szinte biztos, hogy nem lesz bevethető.

Nem akartam belemenni megint abba a történetbe, hogy a spanyol játékvezetők színvonalát taglaljam. De Duplahernandez ismét rengeteg tévedéssel vitte a meccset félre. Akkor határoztam úgy, hogy megemlítem, amikor elolvastam Ramos nyilatkozatát.

Kapitányunk sokszor volt elszenvedője Hernández vakságának. Roger és közte már a meccs elején elkezdett kialakulni a nem túl baráti kapcsolat. Effektiv Roger mindent megtett, hogy hatástalanítsa Ramos akcióit. Nem finoman. Ramos ezt szóvá is tette nem egyszer, de ennek semmi foganatja nem volt játékvezetői oldalról. Így meg kellett oldja önerőből. Persze ebből egyből sárga lap lett.

A mérkőzés után el is mondta : „Kib…ott mérges vagyok Hernándezre. Meg is kérdeztem tőle, van – e valami személyes problémája velem, mert akkor beszéljük meg.” – ez pedig még Ramos-tól is szokatlanul indulatos megnyilvánulás. Magáról az eredményről is kurtán azt mondta : „Ha veszít a csapat, az mindenki szerint a védelem hibája. Pedig egy csapat vagyunk, együtt nyerünk vagy vesztünk”

Kiemelt kép: Managing Madrid, forrás : Marca