Real Madrid

Real Madrid: Hazard hiába játszott csak 680 percet, egy statisztikában kiemelkedő

Eden Hazard a harmadik büntetőjét harcolta ki a szezonban a Real Madrid vasárnapi Celta Vigo elleni 2:2-es döntetlen alkalmával.

A belga játékos jó formában tért vissza sérüléséből, ami miatt 80 napig nem játszhatott. 1:1-nél harcolta ki a büntetőt, megelőzte Ruben Blancot a labdáért mielőtt a Celta kapusa elütötte volna.

Sergio Ramos belőtte a 11-est, így a házi gazda egészen Santi Mina utolsó perces egyenlítéséig vezethetett.

Hazard korábban két büntetőt harcolt ki, egyet a Leganes ellen, amikor is Juan Soriano, és az Eibar ellen pedig Bablo de Blasis szabálytalankodott ellene.

Nabil Fekir harcolt ki ennyi büntetőt az idei szezonban, de neki ehhez 1551 percre volt szüksége, míg Hazardnak csak 680 perc kellett. Az európai top 5 bajnokságban csak Marcus Rashford, Fabio Quagliarella és Riyad Mahrez harcolt ki több büntetőt, mint Hazard.

Hazard egy az egy elleni hatékonysága miatt veszélyes, és sokszor csak szabálytalanul tudják megállítani a büntető területen belül. Az elmúlt évtizedben 20 büntetőt harcolt ki a bajnokságban, kizárólag Edinson Cavani (25) és Luis Suarez (23) volt ennél ebben az időszakban.

Viszont dinamikussága annyira nem érvényesül az európai kupákban, ott egyetlen büntetőt harcolt ki azt is a Maribor ellen még 2014-ben.

Zinedine Zidane reméli, hogy a Belga játékos több meccsnyerő helyzetet tud összehozni az elkövetkező meccseken, mint a Manchester City, vagy a Barcelona ellen.

forrás