Uncategorized

A PSG elnöke ellen vádat emelt a Svájci ügyészség

A PSG elnöke, Nasser Al-Khelaifi ellen vádalt emelt a Svájci ügyészség (OAG), mert kenőpénzt fizetett a korábbi FIFA főtitkárnak, Jerome Valckenék.

Az Al-Khelaifi a vádak szerint, mint a BeIN media elnöke követte el a bűncselekényeket, és nincs köze a PSG-ben lévő tulajdon részéhez, vagy az UEFA-ban betöltött szerepére.

A svájci ügyész vádiratában az szerepel, hogy Al-Khelaifi vette rá Valckét, hogy elkövesse a súlyos félrevezetéseket (szabotálta a FIFA megfelelő vezetését).

A vádak listája:

  • Al-Khelaifi: rávette Valckét, hogy elkövesse a súlyos csalásokat
  • Al-Khelaifi: engedélyezte egy villa kizárólagos használatát Valckének
  • Valcke: kenőpénzt fogadott el többszöri súlyos félrevezetésrt és dokumentumok hamisításáért
  • egy meg nem nevezett személyt szintén megvádoltak csalással és kenőpénzzel.

Al-Khelaifi egy Szardiniai villa használatát engedte át, ezzel segített, hogy Valcke 900 000 és 1,8 millió euró bérleti díjat sporoljon meg, amit nem jelentettek be.

Valcke három vádponttal néz szembe: kenőpénz elfogadása, súlyos félrevezetés és dokumentumok hamisítása.

Az ügyész szerint január végén a FIFA informálta őket, hogy megállapodtak Al-Khelaifivel és részben Valckével is, így a szervezet visszavonja korábbi feljelentését, hogy a gyanú szerint kenőpénzt fizettek a FIFA Világbajnokság 2026-os és 2030-as közvetítési jogainak értékesítéséért.

Az OAG szerint a FIFA feljelentésének visszavonása nincs hatással a csütörtöki eseményekre.

Korábban Al-Khelaifi és Valcke azt nyilatkozta, hogy nem tettek semmi rosszat. A FIFA és az UEFA nem akarta kommentálni az esetet.

forrás