Átigazolási HírekBarcelonaLa Liga

Martin Braithwaite hivatalosan is a Barcelona játékosa lett

Martin Braithwaite leigazolása hivatalossá vált. A dán csatár távozott a Leganes együtteséből, miután az FC Barcelona kifizette érte a 18 millió eurós árat. Braithwaite 2024-ig szóló szerződést írt alá a katalánoknál.

A Barcelona hetekig keresgélt sikertelenül, hogy a sérült Dembélé, Suarez és a távozó Perez helyére valakit le tudjon igazolni. Januárban még a klub nem akart senkit hozni, de a sérülések mégis erre a megoldásra kényszerítették a csapatot.

A La Liga megadta az engedélyt hétfőn Dembélé sérülése után a Barcelonának, hogy az átigazolási időszakon kívül is szerződtethessenek egy játékost. Willian Jose volt az első számú kiszemelt, de őt a csapata nem engedte el. Aztán Angel Rodriguez neve is felmerült, de a Camp Nou közönsége kifogásolta a korát, így a 32 éves Getafe támadóról is lemondtak a katalánok.

Végül Martin Braithwaite lett a befutó. 28 éves és 27 meccsen játszott ebben a szezonban a Leganesnél, ahol 8 gólig jutott. Setién elképzeléseibe is belefér a támadó. Tud klasszikus kilencest játszani, támadó középpályást és akár bal szélsőt is. A megfelelő tapasztalatokkal is rendelkezik, Spanyolországon kívül játszott még Dániában, Franciaországban és Angliában is.