Hacienda BernabeuBlogLa LigaReal MadridVélemény

Real Madrid: Mi van veled, Madridista?!

Sajnos megint a szurkolók fejére kell koppintanom. Tegnap a meccs közben és után megint olyan posztok és kommentek árasztották el a szurkolói csoportokat, ami bennem és néhány, józan ésszel gondolkodó rajongót kiakasztott. Gyerekek, döntetlen és kb úgy nyilvánultok meg, mintha vagy hat góllal kikaptunk volna!

Sorolom, mi mindenben nem értek egyet a fanyalgókkal:

1:Zidane rosszul rakta össze a csapatot. Persze. Mert mindenki szerint Isco kellett volna, Marcelo nem. Bale nem kellett volna, Rodrygo meg igen. Volt, akik azt is írták, miért kellett Marcelo mellé Mendyt is betenni, ki látott már olyat, hogy két balbekk játszik egyszerre.

Valószínűleg ezen szurkolók ott voltak szerdától kezdve a hét minden edzésén. Zidane – ál jobban látják és tudják, ki milyen formában van. Pláne egy Bale miattuk nem játszana, mert csak úgy adnák neki a fizetését, hogy nyugiban golfozgasson. Nos, én meg nem. És Bale nincs rossz formában, igaz a betömörülő Celta védelemben nem igazán tudott érvényesülni. De amit tudott, megtett.

Marcelot rég láttuk ilyen jó formában játszani, tegnap este legszebb időszakára emlékeztetett a játéka. A két kapott gólból egyik sem az ő hibája miatt volt. De a támadásokat úgy segítette, hogy aztán amikor Mendy is beállt, Marcelo felment a középpályára. Így drága szurkolók, senki soha nem játszatott egy poszton két játékost. Továbbá ahogy kezdjük kapisgálni, Zidane a középpályától számítja a védekezést éppúgy, mint a támadásokat, és ilyen húzásokra számíthatunk még a jövőben tőle.

2: Vinícius /Jovic /Isco /Bale /Marcelo /bárki nem „Real szintű” játékos… Mi az a Real szint? Meséljétek el, mit éreztetek amikor Marcelo szapulása után múltkor lőtt egy gólt, tegnap adott egy gólpasszt? Meséljétek el, mikor Modric sokak szerint a legrosszabb igazolás volt, aztán aranylasztit kapott, mit éreztetek, kritizáló fanyalgó hatalmas nagy fotel szakértők?

Milyen volt, amikor Bale beollózta azt a gólt a Pool nak, aztán most el van felejtve BBC, körbefutás, ollózás, a gyorsasága, vagy az, hogy a tavalyi legrosszabb szezonunk után mikor aztán kiönthettétek az epétek, most még mindig maradt a méregfogakban?!

Majd valaki definiálja már le nekem, mit jelent a „Madrid szint”. Mert a szakirodalomban ilyet nem találtam… Jovic, Vinícius, Rodrygo vagy a friss hús Reinier is még sokszor fogja megkapni ezt a jelzőt éppen úgy, ahogy a 3- meg 4-szeres BL győzteseink is. Legyen bármennyi siker már mögötte, vagy bármennyi reményteli tulajdonsága, egy nap egy hiba, és húzzátok rá a vizeslepedőt. Bravo, erről ismerszik meg a Madrid drukker!

3: A csapat játékának minősítése. Színtiszta szakértői vélemények érkeztek, alig ment 20 perce a meccs, már sokan temették is a három pontot.

Én lehetek akárki szemében elvakult drukker, de tegnap nem játszott rosszul a királyi gárda. A Celta nem hogy erősen kezdett, de végig erősen védekezett és ha tudott, támadott. Gyorsan. Meglepve a Madridot már az elején. De a mieink egyetlen percre nem hagyták annyiban, remek helytállás, nem hullottak szét. Zidane és a stáb munkájának köszönhetően mentálisan is képesek úgy küzdeni, ahogyan a Solari – érában elképzelhetetlen volt.

Másrészt öt, később négy védekező játékosuk plusz kb két csatárt leszàmítva a teljes Celta védekezett, megnehezítették a passzolást, a labdatartást, a beadásokat. Effektiv egy betonfal fogadta a hazai támadásokat. Kellemetlen, de láthatóan hatékony taktika volt, teljesen tudatosan.

4: Egy alsó osztálybeli ellenfelet magasan kellett volna verni… Na. Celta Vigo. Jelenleg a 17.helyen tanyáznak, de ez senkit se tévesszen meg! Cseppet sem lebecsülendő ellenfél, jelenlegi pozíciójuk a tabellán egyáltalán nem tükrözi a minőségüket! A szezonjukat inkább jellemzi az, hogy balszerencsések voltak, mintsem a kerettel vagy az edzőjükkel lenne probléma. Szezon végére szerintem feljebb is fognak még kúszni.

5: Az idei szezonban a Real Madrid egyetlen vereséget könyvelhet el. A nagyon lent tanyázó újonc Mallorca ellen. Na, az felejthetetlen zakó volt, aláírom. De az is kellett, mert azóta se láttunk Zidane-tól olyat, hogy egyetlen Liga meccsre is egy gyengébb, lazább keretet nevezett volna.

A fehérek vezetik a tabellát. Tény. Messze még a szezon vége. Ez is tény. A kupa (szerintem) el lett engedve, ott szinte nem is fociztak, idén valóban azt érezni, hogy a bajnokság megnyerése prioritás. Tetszik vagy sem ez néhányaknak, ZZ akár a BL-t is hagyja menni, de a bajnokira a csapatot mindig a maximális adott legjobb belátása és tudása, és a legjobb forma szerint fogja nevezni.

6: Ne egy adott forduló legyen a szemetek előtt! Akik az aktuális héten játszanak, azok a heti edzések alkalmával megharcoltak azért, hogy szerepelhessenek. Azok, akik pihenőt kapnak, valószínűleg vagy nem a top formájukat hozzák, vagy a következő valamely fontosabb meccsre tartalékolnak.

Jön a City elleni és a Clasico. Figyelni kell, kinek van szüksége játékpercekre, hogy jobb formába lendül jön (Hazard, Bale pl), ki kell majd pihenjen. Higgyétek el, Zidane sokkal jobban tudja, mire van szüksége a játékosoknak, milyen taktikába ki passzol jobban, kinek kell bármilyen okból a padon ülni vagy a füvön harcolni.

A végén írok pár tényt, hogy agyaljatok kicsit :

Sergio Ramos: 12 büntetőből 12 érvényesítve.

Toni Kroos: ahogy mindig, megint rúgott egyet a kedvenc ellenfelének.

Tibault Courtois: újjab bravúr, ha nem lett volna, kikap a csapat.

Gareth Bale: kifejezetten futballt játszott, no alibizés!

Fejlődik a játék, egyénileg és a játék összképében is javulás látszik.

Ez a csapat a Real Madrid, és ha Madridista vagy, abba gondolj bele, hogy ezen a világon hány klub szurkolói voltak hozzánk hasonló helyzetben. Melyik klub mennyi kupát emelt a magasba? Hol van még egy keret, ahol ennyi négyszeres BL győztes játszik?

Bele se merek gondolni, mi lett volna, ha Courtois nem brillírozza azt a lövést. Kikap a csapat, és most hiába írnám, hogy jó játékkal is lehet vereség a vége. Mert vannak, akik szerint mindig, minden meccset meg kell nyerni. Most megsúgom ezeknek : olyan csapat a világon nincs! (na jó, ebben a szezonban a Liverpool…)

Nyugodjatok le, lesz még jobb is, rosszabb is. De a drukker támogat, nem írkál olyat, hogy „Zidane elqrta” meg hogy „Bale minek” , meg hogy „Marcelo így vagy úgy” !

Egy csapat, egy címer, egy szív! És az habfehér!

Kiemelt kép : El Español