Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Welcome Reinier!

Hétfőn hivatalosan is bejelentette a Real Madrid, hogy a Flamengo 18 éves tehetsége, Reinier Jesus a Real Madrid Castilla játékosa.

Miután sikerrel abszolválta a brazil U23-as válogatottal az Olimpia selejtező mérkőzéseket, megérkezett Madridba, és Raúl keze alatt elkezdte az edzéseket.

Reiniert a szakértők Kaká-hoz hasonlítják. Flamengo beli edzője úgy fogalmazott :

„Technikailag nagyon erős, már 17 évesen úgy játszik, mintha 22 lenne. Érzelmileg és inteligencia szempontjából is nagyon erős. Fizikailag is erős, rendkívüli tulajdonságokkal rendelkezik.” – aztán arra kért mindenkit, ne hasonlítják össze Joao Felix-el :

„Nagyon különbözőek. A portugál inkább gólszerző, míg Reinier nem szeret egyedül játszani, a technikája amolyan második csatárként használható. 4-3-3-ban például szenvedni fog, nem szabad szárnyait szegni. Erős, sőt lomhának is tűnhet. De ez ne tévesszen meg senkit: nagyon nehéz őt megállítani. A stílusa inkább Kaká-éra emlékeztet.”

Mivel Jesús január 19-én töltötte be a 18.évét, így a téli szezonban tudott csatlakozni a csapathoz. Érdemes megemlíteni, hogy Reinier több, anyagilag kedvezőbb ajánlatot is elutasított a királyi gárda miatt. Nevezetesen a PSG és a Manchester City is magasabb fizetést ajánlott neki.

Döntésében minden bizonnyal nagy szerepe volt Calafat – nak, aki a Real Madrid dél – amerikai játékos megfigyelője. Már akkor, amikor Vinícius Junior miatt folytak az első tárgyalások, jelezte a klub vezetése felé, hogy van egy fiú a Flamengo akadémiáján, akire figyelniük kell. Ekkor Reinier 15 éves volt. Fejlődését innentől kezdve folyamatosan figyelemmel kísérte a spanyol klub, több alkalommal is kiutaztak, hogy megtekintsék játékát. Legutoljára ott voltak a Copa América és a CONMEBOL mérkőzéseken.

Hogy a végső döntés meghozatalában mekkora szerepe van annak a ténynek, hogy a klubnak jelenleg két Galaktikus edzője van, arról ugyan nem nyilatkozott. De elmondása szerint édesapja rengeteg videót mutatott neki Zidane játékáról, ami teljesen lenyűgözte.

Bemutató videó

A transzfer 30 millió Eurót kóstált, ami bizony nem kevés pénz egy 18 éves játékosért. De a Real Madrid igazolás politikájába tökéletesen illeszkedik. Egyrészt előszeretettel igazolnak brazil játékosokat, másrészt a keret fiatalításáról is jó előre gondoskodnak.

Reinier valószínűleg a nyáron valahova kölcsön kerül, lehetőleg a spanyol élvonal valamelyik klubjához. Ott szokhatja a La Liga légkörét, edz, rutinra tesz szert, és amikor szükség lesz rá, hazatér. Igazolása 2 éven belül a sokadik a latin országból, jelenleg a brazilok létszáma a legnagyobb a klubnál, ami a Spanyolországon kívüli játékosokat illeti.

Welcome, Reinier, sok sikert kívánunk!

Forrás : Marca, kiemelt kép : demokracija.eu