Real MadridBarcelonaLa Liga

El Clasico Las Vegasban?

Az AS arról ír a Washington Post cikke alapján, hogy a 2017-es Miami mérkőzés sikerének nyomán a Nemzetközi Bajnokok Kupája keretében 2020 nyarán újra Real Madrid – Barcelona mérkőzést szerveznének a tengerentúlon.

A Las Vegasban jelenleg épülő Allegiant Stadion az Oakland Raiders otthona lesz majd. A projekt 1,9 milliárd dolláros fejlesztés, és a két klub rangadója lenne az új létesítmény nyitó eseménye.

Ha bármi megakadályozná hogy Las Vegas adjon otthont a meccs lebonyolításának, úgy akkor is rendeznének Clasicot, csak a SoFi Stadionban, Los Angelesben. Tehát a cikk szerint nem kérdés a meccs megrendezése, csupán a helyszín

A jelek szerint Amerika nem adja fel annak a tervnek a véghezvitelét, hogy a nyáron megrendezzék a mérkőzést, és ebben a La Liga és a Spanyol Labdarúgó Szövetség partner. A cél továbbra is az, hogy az amerikai közönség körében népszerűsítsék az európai futballt.

A spanyol és európai rajongókat nem kis mértékben háborítja fel, hogy La Liga mérkőzéseket rendezzenek Amerikában,hiszen a nagy időeltolódás miatt lehetetlen időpontokban vannak a meccsek.

A nyaranként megrendezésre kerülő ICC mérkőzésekre amolyan edző meccsekként, tréningezésként tekintenek. Na meg szenvednek azzal is, hogy ezeket általában egyik csatorna sem közvetíti.

A szervező Relevent Sport Klub szóvivője, Ben Sosenko egyenlőre óvatosan fogalmazott, amikor a Real Madrid-Barcelona összecsapás lehetőségéről kérdezték:

„Mindig felmérjük, melyek lennének népszerű mérkőzések a közönségnek. De jelenleg még nem zártuk le a tárgyalásokat a klubokkal, ami a Kupa mérkőzéseit illeti.” – mondta el.

Kiemelt kép : eurobarca