Premier League

Premier League kedvcsináló 26. forduló, második rész

Lezárul a téli szünet a Premier League-ben a 26. forduló záró mérkőzéseivel, bár az időjárás miatt lehet- további halasztások lehetnek. Múlt héten ugye a Manchester City meccse elmaradt.

Forduló mérkőzése
Egyértelműen kiemelkedik a Chelsea – Manchester Untied hétfői találkozója. Nyugodtabb hangulat a Chelsea-nél, amikor versenytárssal találkoznak. A Manchester United ebben a naptári évben az öt bajnoki mérkőzés közül csak egyben szerzett gólt, míg a Chelsea a 2020-as öt mérkőzéséből csak egyen nem kapott gólt, így legalább egyik rossz széria hétfő estére javulhat. A Chelsea utolsó két bajnoki mérkőzése 2-2 döntetlennel zárult, és ez volt az eredmény az utolsó alkalommal is, amikor a Manchester United a Stamford Bridge-en játszott – Ross Barkley 96. percben szerezte az egyenlítő gólt, míg az United akkori menedzserét, José Mourinho-t meg kellett fékezni attól, hogy hevesen reagáljon Marco Ianni ünneplésére. A két edző között heves csatákra nem, a pályán viszont reméljük lehet számítani.

További mérkőzések

Wolves – Leicester
Egyik csapat sincs kirobbanó formában, a hazaiak kiestek az FA kupából, jövő héten viszont már Európa Ligában játszanak, és minden pontra, pontokra szükségük van, ha idén is nemzetközi kupát érő helyen szeretnének végezni. A Rókák egy győzelemmel újra a második helyre ugorhatnak, ehhez nagyon kellene, hogy Vardy megtalálja a góllövő cipőjét, minden sorozatot figyelembe véve 7 mérkőzés óta gólképtelen. A hazai Farkasok Jimenezben és Traoré-ban bízhatnak, bár utóbbi kis sérüléssel bajlódik.

Southampton – Burnley
Befejezheti-e Southampton az európai helyeken? Esetleg a Burnley? Mindkét csapat a 31 pontosok között helyezkedik el – köztük az Arsenal -, amelyek szinte biztosan biztonságban vannak a kieséstől, és esetleg egy vagy két jó eredmény után elindulhatnának az első hat felé. Mindkettőnek megvan a játéka ehhez, ha jó eredményt hoznak, azt sugallhatják, hogy kalkulálni kell velük.

Norwich – Liverpool
Ha létezik fix kettes meccs ez az, a liga utolsó a rekord halmozó listavezetőt fogadja. A legutóbbi 5 meccsük, amikor a Pool játszott vendégként, mind vendég győzelemmel zárult, utoljára egy emlékezetes 5-4 Lallana 95. percben szerzett győztes góljával. A Klopp csapat talán tartalékolhat a jövő heti BL mérkőzésre, a hazaiak mellett kizárólag az esélytelenek nyugalma frázisban bízhatnak csak.

Aston Villa – Tottenham
Csak a Norwich City nyert kevesebb idegenbeli meccset, mint a Tottenham a Premier League-ben ebben a szezonban, így az Aston Villa-nak esélye lesz vasárnap ismét a Villa Parkban szórakoztatni a nézőket. Jack Grealish elkerülhetetlenül fontos szerepet játszik abban, amit a házigazdák játszanak, és Serge Aurier-re nem vár könnyű mérkőzés. Utoljára 12 éve nyert hazai pályán ebben a párharcban.

Arsenal – Newcastle
Összesen 6 mérkőzést nyert eddig az angol bajnokság idei döntetlen rekordere az Arsenal. Az Ágyúsok zsinórban négyszer remiztek, viszont ha előrébb lépnének győzniük kell. Ez is két 31 pontos csapat csatája, rájuk is igaz a kiesés réme talán nem fenyeget, ellenben 1-2 jó eredmény gyorsan a top 6 közelébe mozdíthatja bármelyik együttest. Arteta csapata 7 meccses győzelmi szériában van hazai pályán a Szarkák ellen