La LigaAtletico Madrid

Meddig tart ki az Atletico Simeone frigy?

Finoman fogalmazva is csikorog a gépezet Simeone csapatában, ma sem nyert az Atletico Madrid. Különös a kapcsolat edző és klub között, de korántsem örökéletű.

El Cholo játékosként kétszer is szolgálta a klubot, amelynek 2011 óta a vezetőedzője. Az azóta eltelt évek főleg sikerektől hangosak, de idén nem úgy alakulnak a dolgok ahogy szeretnék. Rengeteg mindent nyert a csapattal, bajnok és kupagyőztes lett, kétszer nyert Európa ligát, és UEFA szuperkupát, valamint kétszer a Bajnokok Ligája döntőjébe vezette a Matracosokat.

Átmeneti év (?)

A sikerek halványulóban, és az idei év nem úgy alakul, ahogy Simeone szeretné. Hiába őmiatta (is) nagyobbak az elvárások, minden évben már a Barcelona – Real Madrid melletti helytállás cél.

Új csapatot épít az argentín erre a szezonra, a legendás védelméből Godin, Juanfran és Feiipe Luis is távozott nyáron, valamint eladták Lucas Hernandezt, miként a középpályáról Rodri, elölről pedig Griezmann a rivális Barcelonához. A bevétel oldalon több mint 300 millió euró jött össze így költekezhetett Diego Simeone.

Ki is nyílt a pénzeszsák, a teljes új védelem került annyiba mint 2019 legjobb fiatal játékosa Joao Felix. Szinte mindenki fiatal, így nagy lelkesedéssel vetette magát munkába a mester.

Meglepő módon a védelem ált össze hamarabb Oblak előtt, a bajnokságban csak egy csapat kapott náluk kevesebb gólt, fájó pont az pont a városi rivális Real 13 góllal. A támadás viszont nem működik a 15. helyig kell „lemennünk”, hogy 22 lőtt gólnál kevesebbet találjunk. Az aranyifjú ráadásul 2 gól és 1 gólpassznál tart csak a La Ligában.

A Bajnokok Ligájában két egygólos vereség is belefért a második helyen továbbjutás nem volt veszélyben.

Mit hozhat a tavasz?

Hangos (főleg a Barcelona házatáján) sikerrel indult az év, majd jött a „szokásos” hosszabbítás után elvesztett trófeáért menő mérkőzés Sergio Ramos-ék ellen. Ezt követte egy vereség és egy döntetlen a bajnokságban, valamint egy szégyenteljes kiesés a Spanyol Kupából egy harmadosztályú ellenféllel szemben. 4 meccs 1 rúgott gól.

A bajnokság elúszni látszik 9 pontra a rivális duó, – a Real ma még játszik -, a harc inkább a BL helyekért lesz a csapatnak. Következő 3 forduló alatt megmérkőznek a városi riválissal és a Valenciával is mindkétszer idegenben. A Bajnokok Ligája megmentheti a szezont, de ott a 8 közé jutásért a jelenkor legjobb gárdáját a Klopp vezette Liverpoolt kellene legyőzniük.

Szinte kizárt, hogy szezon közben változás legyen a csapat élén, de egy rosszabb bajnoki helyezés, ne adj Isten kívül a top 4-en lehet változtatást eredményezne!