Atletico MadridLa Liga

Atletico Madrid: Mono Burgos egyedül szeretne dolgozni

Germán Burgos, az Atletico Madrid jelenlegi másodedzője el kíván szakadni Diego Simeonétől és egyedül szeretne dolgozni. A Cadena SER értesülései szerint 2020. június 30.-án lejár a szerződése, és azután már nem akar a klub szolgálatára állni.

Szólókarriert szeretne, és egy saját csapatot, akiket edzhetne. Már meg is kérte az ügynökét, hogy keressen neki egy kispadod, ahova a következő idényben akár le is ülhetne. Ez persze nem jeleni azt, hogy Diego Simeone távozni fog a csapat éléről, az ő szerződése csak 2022-ben fog lejárni.

A páros együtt kezdte az edzői karrierjét még a Catania kispadján, majd később 2011-ben a Racing de Avellaneda csapatánál kötöttek ki. Aztán még ugyanabban az évben decemberben vették át az Atletico Madridot. Ennek már 9 éve, és most úgy tűnik, hogy véget ér közöttük az együttműködés.

Az együtt töltött idő alatt 7 trófeát gyűjtöttek. Többek között egy Copa del Reyt, egy bajnoki címet, egy spanyol Szuperkupát, két Európa Ligát és 2 Európai Szuperkupát. Az eddigi idényük viszont nem igazán úgy alakul, ahogy tervezték. Jelenleg a harmadik helyen állnak 35 ponttal, holtversenyben a Sevillával, és 8 ponttal lemaradva a vezető páros Real Madrid – Barcelonától.

Az utolsó bajnokijukon is kikaptak az Eibartól és a spanyol Szuperkupa döntőjét is elbukták a Real Madrid ellen. Ez a két vereség megszólaltatta a vészharangokat a Wanda Metropolitano felett. Minden azon múlik majd a két edző életében, hogy hogyan sikerül ezt a szezont zárniuk. A visszaszámlálás elkezdődött.