Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Reinier Jesus, a legújabb csodatini

Tegnap délután lett hivatalos Reinier Jesus Real Madridba igazolása. A királyiak legújabb szerzeménye is Brazil import, 18 éves és a Castillában kezdi majd meg madridi karrierjét.

Perez befektetése

Reinier Jesus Carvalho 2002 január 19-én született Brazíliavárosban. 1,85 cm magas, 72 kilós fiatal középpályás poszton játszik. 2017-től volt a Flamengo játékosa, 14 mérkőzésen 6 gólt és egy gólpasszt jegyez.

Az U17 – es latin – amerikai labdarúgó bajnokságon ő volt a brazil csapat csapatkapitánya. A 2019-es év hozta meg számára az eddigi legnagyobb sikereket: csapatával brazil bajnok és Libertadores Kupa győztes lett.

A Real Madrid 2019-ben szerződtette, a feltételek szerint 18.születésnapja után csatlakozhatott a klubhoz. Így egy nappal a születésnapja után be is mutatkozott a fővárosban. Szerződése, melynek értelme szerint 30 millió €+ bónuszok (~35 millió) összegért a Real Madrid utánpótlás csapatához, a Castillához csatlakozik, 2026-ig szól.

De előtte még Brazília színeiben részt vesz az olimpiai selejtező mérkőzésen az U23- as válogatottal.

Apjától tanulta Zidane-t

A Marca madridi kitérője alkalmával interjút készített vele. Ebben mesél az áldozatokról, melyeket a családjának meg kellett hoznia az ő pályafutása érdekében, a példaképekről, és érzéseiről az új klubjával kapcsolatban.

-El hiszed, hogy a Real Madrid játékosa vagy?

-Ez az igazság, de még mindig nem fogtam fel. A Real Madrid játékosának lenni a labdarúgás csúcsa.

-Mikor tudtad meg, hogy a klub érdeklődik irántad?

-Nemrég, itt a brazil edzőtábborban. Apám és az ügynököm mondták, de tényleg nem tudtam elhinni!

-Honnan származik a rajongása a klub iránt?

-Apámmal néztük a csapat meccseit. Fiatalabb koromban a Galaktikkusokat néztük, és azóta szeretem a csapatot. Az a négy BL amit az elmúlt években nyertek, nagyon boldoggá tettek. Ez a büszkeség nehezen megmagyarázható.

-Kivel várja a legjobban a találkozást?

-Mindenkivel! Lenyűgöző edzők és játékosok. Hihetetlen az, hogy talalákozok Raul-lal, Zidane-al, a két foci – és Real Madrid legendával.

-Melyik játékosra nézel fel, kivel tudsz azonosulni?

-Zidane és Kaka mindig a bálványaim voltak. Középpályás játszottak, eleganciával és bátorsággal. De annyi sok jó játékost láttam Madridban, nehéz lenne mind felsorolni.

-Az alázat jellemző a brazil futballistákra, ön is nehéz háttérből érkezik.

-A családomnak sok áldozatot kellett hoznia, hogy mindezt elérhessem. Büszke vagyok a körülöttem élők erőfeszítéseire és odaadására. Ezért nem veszítettem el a valóság perspektíváját. A fejlődéshez szenvedni kell.

-A családjának gyakorlatilag ketté kellett válnia.

-Igen, 11 éves koromban el kellett hagynom a szülővárosom, apámmal elköltöztünk. A nővérem és az anyám csak akkor költözött utánunk, amikor a helyzet tisztázódott, és egyértelművé vált, hogy a futball lesz az életem.

-Jó, nagyszerű játékosnak neveznek. Te kit neveznél nagyszerűnek?

-Karim Benzema-t és Eden Hazard-ot, amit művelnek, az tiszta művészet. Istenem, hogy játszanak! De vannak mások is.

-Mit gondolsz honfitársaidról a nagycsapatban?

-Mesések. Marcelo és Casemiro már híresek, sztárok. Ők a példaképek a fiatalok számára. Vinícius, Rodrygo, Militao esetében meggyőződésem, hogy a Real Madrid a legjobb játékosokat írta alá.

Forrás és képek :Marca