Real MadridLa Liga

Casemiro az új madridi csoda – és az út, ami idáig vezetett

Nem minden játékos kerül a Real Madrid csapatába úgy, hogy egy hatalmas ‘Galaktikus’ fényreklám villog a feje felett. Van akinek a legaljáról kell felmásznia a szamárlétrán. És vannak olyanok is, akiknek a Castillából kell felverekedniük magukat az első csapatba.

Ilyen volt Casemiro is. A brazil középpályást is a Castillába szánták, majd végül kifizették a Sao Paolo részére a 6 millió eurós vételárát. Ezután pedig gyorsan kölcsön is adták a Portónak. Mindez 2013-ban történt. Végül a 2015/2016-os szezonban tért vissza Madridba az első csapatba.

Azóta pedig a brazil középpályás fontossága egyre nagyobb súllyal nyom a latban. A kezdőbeli helye szinte megkérdőjelezhetetlen. Az öltözőben is ő az egyik vezér, és Zidane is nagyban számít rá a csapat összeállításánál. Az a 6 millió euró, amibe Casemiro került az egyik legjobban elköltött összeg a Real Madrid háza táján ezidáig. Így 7 évvel később a brazil a világ egyik legjobb középpályásává nőtte ki magát.

Ebben az idényben már 4 gólnál jár és még csak januárt írunk. Tavaly is ennyit lőtt – az egész idényben összesen. Tehát nem csak egy védő Zidane csapatában, hanem egy minden poszton bevethető gép. Most szombaton ő volt a soros, hogy megmentse a csapatát egy vereségtől. Az ő duplájával maradtak a Királyiak a La Liga élén. Mivel a Sevilla a közvetlen üldözői a madridiaknak, így ez egy nagyon fontos két gól volt a braziltól. Zidane nem is rejtette véka alá az örömét.

„Nos 2 gól Casemirotól nem igazán megszokott, főleg az első találata volt csodálatos. Nagyon örülök, hogy így kivette a részét a győzelemből. ” – mondta Zidane a meccs utáni sajtótájékoztatón. Emilio Butragueno is dicsérte a brazil teljesítményét: ” Casemiro úgy fejezi be a támadásokat, mintha egy klasszikus csatár lenne. Minden egyes alkalommal nagy kihívásokkal néznek szembe és ő mindig sikerrel veszi ezeket az akadályokat. Kulcsfontosságú játékosa a csapatnak.”

Casemiro már nem egyszer megmutatta, hogy ő ízig-vérig Madridista, aki nem fél összepiszkolnia a mezét a csapatáért. Az egykor rengeteg kritikát kapó játékosból a tizenháromszoros BL győztes egyik pillére lett. „Mindig is úgy tartottam, hogy az egy hatalmas megtiszteltetés és felelősség, hogy itt játszhatok. És élvezem is a játékot, megtanultam, hogy mit is jelent a Real Madrid játékosának lenni.” – mondta egy korábbi interjúban.