Uncategorized

Kylian Mbappé: Zidane volt a példaképem

Kylian Mbappé a KM alapítvány párizsi nyitó gáláján mondott beszédében a példaképeiről és céljairól mesélt:

„Mint ahogy szinte minden francia kis gyereknek, Zidane volt a példaképem, akire felnéztem. Később Cristiano Ronaldo, szerencsésnek mondhatom magam, hogy játszhattam ellene. Aztán pedig a brazilok, ahogy játsszák a focit. Azt szeretném, ha nyomot hagyhatnék a labdarúgásban és a bekerülhetnék a történelembe.”

Majd utána jelent meg a BBC-nek adott hosszabb interjúja:

„Mindenki erről beszél, amikor fiatal voltam én is.” -mondta Mbappé a folyamatos Real Madrid pletykákról. „Most már játékos vagyok és tudom, hogy nem ez a megfelelő pillanat.”

„Január van, ez a pénz ideje a szezonban. Képzeljétek el, ha válaszolnék a kérdésre mindenki erről beszélne, az rossz lenne a PSG-nek.”

„Jelenleg a PSG-vel vagyok 100%-osan. Szeretnék a szezonban sokat segíteni a klubnak, rengeteg trófeát nyerni, szóval ez nem a megfelelő idő a jövőmről beszélni.”

„Azért gondolok a klubra, mert sokat segítettek. 18 évesen igazoltam ide. Egy tehetség voltam, de nem szupersztár. Most már az vagyok, köszönhetően a PSG-nek és Francia válogatottnak.”

„Nyugodtnak kell maradnom és a PSG-re koncentrálni. A szezon után majd meglátjuk. Jelenleg a meccsekre koncentrálok.”

Mbappé dicsérte a Liverpoolt és Jürgen Kloppot is:

„Amit jelenleg a Liverpool csinál az lenyűgöző. Olyanok mint egy gép, megtalálták a ritmust.”

„Nem vesztettek még meccset. Amikor nézed őket, akkor úgy tűnik könnyű, pedig nem. A srácok nagyon koncentráltak, három naponta játszanak és győznek, győznek és győznek.”

„A probléma az, hogy mindenki nézi a Liverpoolt, és látják, hogy mire vagyunk képesek ellenük, szóval most újból meg kell mutatniuk, hogy mennyire erősek, de Ők egy nagyon jó csapat egy nagyon jó edzővel.”