Real MadridHacienda BernabeuLa Liga

Casemiro nélkül Valenciában?

A Marca újságírója számba vette Zidane lehetőségeit, amennyiben Casemiro-t nem lépteti pályára holnap este. Mivel a brazilnak már 4 sárga lapja van, amennyiben játszik, és még egyet begyűjt, ki kell hagynia a Clasico-t. Mivel a szezon kezdete óta összesen 60 percnyi játékidőt pihent, logikusabb lenne a mester részéről a soron következő bajnokin pihentetni. Ebben az esteben viszont erős támadósorral kell az ellenfélre rontani, és egy stabil középpálya sem árt!

4-3-1-2:

Zidane már bemutatta, hogy előszeretettel használja a nagy csapatok ellen ezt a felállást. Valverde játszana Casemiro posztján, Modric, Kroos és Isco mellett. A két támadó Bale és Benzema vagy Rodrygo és Benzema, de Vinicius is opció látva a Brugge elleni mérkőzésen, milyen sokat fejlődött a játéka.

4-3-3:

A Valverde, Kroos, Modric trió is Zidane egyik előszeretettel használt formációja. Így Isco kimardana, aki nem képes a klasszikus középpályást alakítani. Elöl Benzema lenne a 9-es, mellette két oldalon Bale, Rodrygo vagy Vinicius támadna.

4-2-2:

Ez a legvalószínűtlenebb lehetőség, de a fantázia szintjén el lehet játszani vele. Amennyiben Modric, Kroos vagy Valverde padon maradna, Rodrygo és Vinicius lenne a két szélső. És mögöttük felsorakozna egy második támadósor: Benzema, Isco vagy Bale mellett, és Luka Jovic kaphatna újabb esélyt megmutatni tehetségét. Valószínűtlen formáció, amit talán még edzéseken sem gyakoroltak.

Egyéb lehetőségek:

Bale bal oldali kp-játszana, Rodrygo a jobb oldalon, Isco a 10-es helyén, közvetlen Benzema mögött.

James, Hazard, Vasquez és Asensio sérülése nagyon lecsökkenti Zidane variációs lehetőségeit. De teljesen nyilvánvaló, hogy Valverde teljes mértékben Casemiro stand-in helyettesítője. Habár teljesen eltérő a játékstílusuk, az uruquayinak képesnek kell legyen arra, hogy a védekezésre koncentráljon.

Nem annyira a támadásokat kell segítenie, mint az elmúlt hetekben, amennyiben Zidane a fenti lehetőségek valamelyikét választja. Valverde meg kell, hogy értse, hogy Casemiro távollétében a középpálya mögötti védvonal biztosítása kell legyen a prioritása, nem az előretámadás, mint az elmúlt hetekben.

Atlétikus alkata és fizikai adottságai megvannak, hogy a brazil helyettese legyen. Viszont előfordulhat, hogy minden logikai érv ellenére Zidane úgy dönt, hogy Casemiro pályára lép, és esetleg három nap múlva a Camp Nou füvére nem. Amilyen szinten szükséges a Tank jelenléte az idén priorolitást élvező bajnokikon, lehet, hogy ZZ vállalja a kockázatot.

Képek és kiemelt kép:Marca

Forrás: Juan de la Concha írása/ Marca