Premier LeagueLiverpoolManchester City

Vincent Kompany: „Mindenki másnál jobban akartam a győzelmet a Liverpool ellen”

Vincent Kompany, a Manchester City volt kapitánya mesélt a két csapat közti rivalizálásról, és a City végső győzelméről a Premiere League-ben.

Kompany jelenleg az Anderlecht játékos edzője, és az egyik legemlékezetesebb gólja a Leichester City ellen született, amivel megnyerték a bajnokságot Jurgen Klopp csapata előtt egy ponttal. A City az utolsó 14 meccsét megnyerte, tudván, hogy egy botlás és a Liverpoolé a bajnoki cím.

A FourFourTwonak adott interjújában mesélt arról, hogy milyen volt átélni ezt a szoros rivalizálást.

„Nem volt lehetőségünk a hibázásra. Januártól minden egyes meccsünket meg kellett nyernünk, és ez igazán különleges dolog volt”

„A Liverpool tényleg ennyire jó volt, tényleg ennyire jó most is. Ez nem olyan régre visszanyúló rivalizálás, mint a Manchester Uniteddel, ez egy igazán modern dolog. Itt két klub van, és ahhoz, hogy megnyerd végül a bajnokságot meg kell verni a másikat. Ennek érdekében viszont mindig a legjobb formádat kell hoznod.”

Kompany a nyáron 11 év után hagyta el Pep Guardiola csapatát. A 33 éves játékos beszélt arról, hogy mit gondol a mostani Poolról és adott néhány tanácsot is azoknak, akik esetleg meg szeretnék verni Klopp csapatát ebben a szezonban.

„Ha megnézzük a Liverpoolt, akkor egy majdnem tökéletes csapatot látunk. Nagyon tisztelem őket – a klubot, a történelmüket, az edzőt – de mindenkinél jobban akartam a győzelmet ellenük. Ha jól akarsz teljesíteni, akkor csak szélsőséges megoldások jöhetnek szóba, ahol nincs helye a hibának. De ahogy elkezdesz ellenük játszani, a taktika egyre kevesebbet számít majd, és minden csak a vágyról szól, hogy megverd őket.”

Ha a Liverppol legyőzéséről van szó, akkor Kompany tudja a legjobban miről is beszél. A volt kapitány játszott azon a meccsen, ami a City kezébe adta végül a bajnoki címet. A januári 2-1 végződő győzelemről van szó az Ethiad Stadionban.

„Annyit beszéltünk róluk, megnéztünk és kielemeztünk minden videót róluk. Az otthoni győzelmünk ellenük mutatta meg a leginkább azt, hogy minden áron le akarjuk őket győzni.”