La LigaBarcelonaReal Madrid

Ansu Fati Rodrygo ellen: Egy kialakuló rivalizálás?

Úgy tartják, hogy az összehasonlítás elveszi az igazi örömöt, de sokszor elkerülhetetlen, hogy egymás mellé állítsunk játékosokat. Most épp egy ilyen szituációban vagyunk Ansu Fati és Rodrygo kapcsán.

A Barcelona és a Real Madrid tinijei hatalmas felelősséget cipelnek már ilyen korán a karrierjükben. Mindezt teszik úgy, mintha mi sem lenne természetesebb.

„Az új Messi elintézte az Intert” harsogta az olasz Tuttosport a címlapján a BL összecsapás másnapján. A meccsen, ahol a 17 éves játékos elvette a továbbjutás esélyét a milánóiaktól, egy góllal, amivel ő lett a legfiatalabb góllövő a Bajnokok Ligája történetében. Ansu Fati harmadik gólja volt ez az idényben, és ezek mellet még egy gólpassza is van.

De ha Ansu Fati a Camp Nou nagy reménysége, akkor Rodrygo is az a Real Madridnak. A brazil a Santos együttesétől érkezett a nyáron 45 millió euróért cserében, és bár csak 18 éves, de a csillaga már most is fényesen ragyog.

Remekül beilleszkedett a csapatba és pontosan végre is hajtja Zidane minden utasítását, ami azt mutatja, hogy a korához képest érettebb. A francia mester terve az volt, hogy lassan adagolja majd Rodrygo játékperceit, de a fiatal brazil ajtóstul rontott a házba és követeli magának a helyet a kezdőben.

A Bernabeuban való bemutatkozása alkalmával azonnal egy bombagóllal nyitott az Osasuna ellen, és azóta sem állt meg. És amíg a szintén brazil Vinicius Jr sokkal bátrabb és támadóbb focit játszik, addig Rodrygo berúgja azokat a gólokat, amiket a csapattársa nem.

Az még egyenlőre nem tudjuk, hogy ők lesznek-e a csapatuk vezérei, de talán egy újabb nagy rivalizálás van éppen kialakulóban.