La LigaBarcelonaReal Madrid

A katalán rendőrség nem zárja ki a pályainváziót az El Clásicón

A katalán autonóm rendőrség, a Mossos d’Esquadra 3000 fővel fogja biztosítani a december 18.-án a Real Madrid és a Barcelona között tartandó El Clásicót. A legrosszabb, amitől tartanak, az a Tsunami Democràtic Katalónia függetlenségéért küzdő csoportosulás lehetséges pályainváziója lehet.

Erről Eduard Sallent rendőrfőnök beszélt egy sajtótájékoztatón, reagálva a mérkőzés biztonságos lebonyolítása kapcsán felvetődött kérdésekre. A rendőrfőnök röviden felvázolta, hogy hogyan fogják az előre bejelentett tüntetés résztvevőit távol tartani a játékosoktól és a bírói stábtól. Sallent szerint két zónát hoznak majd létre. egyet a Camp Nou köré, biztosítva azt és egyet pedig a tüntetők köré, hogy megakadályozzák őket abban hogy túl közel menjenek a létesítményhez.

A rendfenntartók azt is elismerték, hogy a legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha az elszakadáspártiak berohannának a pályára a meccs közben. A Tsunami Democràtic saját állítása szerint nem készül ilyesmire.

„Az egyik legextrémebb szituáció az lenne, ha elárasztanák a pályát az emberek. Nem tartjuk valószínűnek, hogy ez megtörténik, de nem is tudjuk kizárni a lehetőségét.” – mondta Sallent a sajtótájékoztatón.